Hängflygklubben Albatross firar 30 år!

2011-03-24 06:50


Hängflygklubben Albatross i Arvidsjaur firar 30 år! Foto Gunnar Rémer.
Hängflygklubben Albatross i Arvidsjaur firar 30 år! Foto Gunnar Rémer.


Albatross hängflygklubb firar 30 år i år!

Klubben bildades som Arvidsjaurs hängflygklubb 1981, men bytte namn för att markera att medlemarna kommer från olika kommuner.

I helgen avhölls ett 30-års jubiléum i Storberg, där den mesta aktiviteten finns idag:
-Efter att pilotgymnasiet startade blev det för krångligt att fortsätta bogsera med skoter på Arvidsjaursjön. I Storberg är man utanför kontrollerad luft, säger en av klubbens grundare; Gunnar Rémer.

Hängflygklubben Albatross i Arvidsjaur firar 30 år! Foto Gunnar Rémer.
På gamla flygfältet i Storberg huserar Albatross medlemmar.
 
Ett tiotal medlemar, varav tre lokala, samlades därför gångna helgen och trots bitvis hårda och byiga vindar, gick det att flyga både lördag och söndag:
-Vi drar upp med skoter och kopplar ur oss själva, när skotern når andra stranden. Det blev höjder på drygt 500 meter för de flesta. På kvällen var det middag och möte i Storbergs Fjällgård. Den drivs av paret Baader som flyttat hit från Tyskland, berättar Gunnar.

hängflyg.
Skoterbogsering - upp i luften!
 
"Åldermannen" Bosse Kärrman, med rötterna i Moskosel var också med och startade klubben. Bosse är fortfarande ordförande:
-De flesta har nått en "mogen" ålder och det är glest med föryngring även om yngste medlemen är av årgång 1994. Det vore ju trevligt om fler ville börja med denna fantastiska sport och komma med i vårt glada gäng, säger Gunnar.
 
Se Gunnars film på youtube: http://www.youtube.com/user/Goliathrebus
 

Kontakt vid intresse: 
Gunnar Remer
Storberg
0960-21272
070-2181572
 
 


Skriv ut: