Anhörig- och närståendestödets fest!

2011-10-12 15:15


Anhörig-/Närståendestödets festlighet förra veckan i Medborgarhuset.
6 oktober var en nationell "Anhörigdag". I Arvidsjaur var man, till och med, ute en dag tidigare för att hylla anhörig- och närståendestödjare. Drygt 70 personer anslöt till festen, i Medborgarhuset. 


Förra veckan arrangerade kommunen en fest för anhörig- och närståendestödjare:
-Vi vill på detta sätt visa vår uppskattning för deras insatser, säger Jessica Sehlstedt, Anhörig-/närståendestödet.


Festen är i första hand till för att anhöriga och närstående ska få mötas och ha en trevligLinda Platt underhöll. dag tillsammans. Och kanske utbyta lite tankar och erfarenheter med varandra. 

Dagens lunch; den mustiga älgköttsoppan, var tillagad av prisade Restaurang Dragonen AJB. Soppan uppskattades stort av alla och åts under livliga diskussioner och många skratt.Anhörig-/närståendestödet informerade om sin verksamhet och Tolkcentralen texttolkade hela arrangemanget på storbild.

Under dagen kunde de 70 besökarna även "prova på" en rad olika saker. Så som handtaktil massage, mjuka upp sig i massagestol, lära sig om hjärt- och lungräddning, läkemedelshantering, göra blodtryckskontroll samt får reda på de olika studieförbundens höstarrangemang.


Karin Ivarsdotter, distriktet, informerade om läkemedelshantering och erbjöd blodtryckskontroller. 

Lotter såldes och fina priser fanns skänkta av ortens företag.
För musikunderrhållningen stod Linda Platt.


Jessica Sehlstedt (th) i samspråk med en av besökarna på "festen".

Höstfesten avslutades med "Te-dans" till diskjockeyn Kenneth Ruuth:
-Stort tack till alla som medverkade till denna trevliga dag! Vi hoppas kunna återkomma med ett liknande arrangemang även nästa år, säger Susanne Lindberg, Anhörig- /närståendestödet.   
   


Skriv ut: