Mari-Ann Årets kvinliga ledare i Norrbotten!

2011-10-31 10:03


Mari-Ann Lindmark är Årets kvinliga ledare 2011. Foto Sara Persson.
Fotbollsgala i Piteå 29 oktober. Tomas Nordberg,´Sparbanken Nord, delar ut priset för "Årets kvinliga ledare 2011" till Mari-Ann Lindmark, IFK Arvidsjaur fotboll. Foto Sara Persson.

Mari-Ann Lindmark, IFK Arvidsjaurs herrfotboll, har av Norrbottens Fotbollsförbund utsetts till "Årets kvinliga ledare 2011":
-Det känns riktigt bra, stort nästan! säger en glad Mari-Ann till webbredaktionen.Förutom ett par års uppehåll, har hon jobbat 30 år i styrelsen:
-Det har blivit några år... Jag blir nästan mörkrädd när jag tänker på all tid jag spenderat i styrelsen. Men det hela började ju med att våra tre grabbar spelade fotboll. Sedan har det rullat på...

Utöver styrelsejobb var Mari-Ann även ledare för P-94 2000-2009: Det känns riktigt bra, stort nästan! säger en glad Mari-Ann till webbredaktionen.
-Barnbarnets lag saknade ledare så där blev jag kvar en tid.
Det är inte många Pite Summergames eller Gothia som Mari-Ann och hennes make Benny missat genom åren.

Vad är din drivkraft?
-Helt klart kontakten med barn och ungdomar. De som var fotbollsungdomar i föreningen för 30 år sedan har nu vuxit upp och har sina egna barn inom IFK. Man kan säga att cirkeln är sluten.

Du känner väl de flesta vid det här laget?
-Jag känner visserligen inte igen alla, i och med att de vuxit upp. Men det hejas ofta på samhället och det tycker jag är väldigt roligt.

Inga planer på att trappa ner?
-Nja, nu är vi ju med i Landsbygdsprojektet och de senaste åren har vi lagt ner en hel del arbete med vår organisation. Vi har bland annat tagit fram spelarutvecklingsprogram och policy för föreningen. Det har gjort styrelsearbetet mycket mer intressant.

Mari-Ann får en signerad tröja av Patrik Ekvall, på banketten efter sommarens kändismatch och konstgräsinvigning. Foto Kent Norberg.
Mari-Ann får en signerad tröja ("Foppa", Patrik Sjöberg med flera) av TV-sportens Patrik Ekvall. Detta på banketten efter sommarens kändismatch och konstgräsinvigning. Foto Kent Norberg.

Konstgräsplanen, som invigdes i somras, har enligt Mari-Ann, också betytt mycket för fotbollen i Arvidsjaur. Förutom styrelsearbetet ligger Årets kvinnliga ledare även bakom arrangemang som Nattivalen och A-smällen:
-Vi måste ju hålla klubben vid liv!

Motivering till utnämningen:

"Stort engagemang, drivande i herrföreningen IFK Arvidsjaur FK, allt löses genom denna kvinnliga ledare. Med Mari-Ann i spetsen har föreningen jobbat strategiskt med organisation och utveckling. Mari-Ann har varit drivande för en omstart av Landslagets Fotbollsskola samt en av huvudfigurerna i förverkligandet av en konstgräsplan i Arvidsjaur.
Marianne Lindmark, IFK Arvidsjaur FK". 
  
Årets Kvinnliga ledare - bakgrunden till priset:
"Vi har ett stort mål för ögonen: att bidra till att göra regionen framgångsrik och attraktiv; till en vinnare kort sagt. Vi ser regionen som ett enda lag som består av dig och alla andra som bor här, liksom företagen och föreningarna. Som en aktiv kraft i vårt verksamhetsområde stödjer vi därför allehanda projekt som på olika sätt stärker utvecklingen.

Ett exempel är Norrbottens Fotbollsförbund och kvinnliga ledare.

Förutom priset till årets kvinnliga ledare har vi även bjudit in 25 kvinnliga ledare till denna fotbollsgala. Ni gör en fantastisk insats i föreningslivet och är ett föredöme för våra ungdomar. Som huvudsponsor till Piteå IF Damlag, vill vi gratulera till platsen i nästa års damallsvenska.
Mvh Sparbanken Nord - "Ett ord med i laget"

 


Skriv ut: