Specialhockeyskola lockar många unga talanger!

2012-08-14 14:13

Hockeyskola i Arvidsjaurs ishall. Foto Kent Norberg.
Förre Skellefteå AIK-backen, tillika Tre kronorspelaren, Göran Lindbloms hockeyskola, i Arvidsjaur, lockar många deltagare. Här är några av dem! Foto Kent Norberg.

I veckan invaderas Arvidsjaur av unga lovande hockeytalanger:
-Det är femte gången vi har Specialhockeyskolan här i Arvidsjaur, säger grundaren tillika landslagsbacken Göran Lindblom, tidigare elitspelare i SAIK.


Göran ber om att slippa vara med på bild - han vill då hellre prata om de nya, kommande talangerna:
-Här finns många talanger samlade. Däremot har vi inga intagningskrav för att få delta. Under den här lägerveckan inleder vi med teknikträning. Därefter övergår det till specialträning.

Vad menas då med "specialträning"? Jo, grundtanken är att backar ska träna på backspecifika saker, liksom forwards och målvakter tränar på saker som är specifika för dem.

Göran berättar de har med sig två duktiga målvaktstränare och att de är totalt åtta tränare. Att intresset för Specialhockeyskolan är stort förstår man när hela 90 ungdomar, födda 1997-2000, anmält sig. Deltagarna kommer från alla delar av Sverige, till och med från Los Angeles, USA!

Hur tycker du att allt fungerar på lägret
?
-Vår lägerverksamhet trivs bra här i Arvidsjaur. Det är nära till allt och organisationen omkring fungerar bra, berömmer Göran Lindblom.

IFKA hockeys ordförande, Jocke Sundström, bekräftar intresset samt understryker även samhällsnyttan med dessa läger:
-Hockeyskolan köper frukost, lunch, middagar och kvällsfika till 100 personer (inklusive ledare) varje dag. Det blir pengar till lokala leverantörer; butiker och restauranger. Dessutom tillkommer hyresinkomster för boende på Fridhemsskolan och Camp Gelas. Självklart är detta en viktig inkomst för vår verksamhet, som även spiller av sig till kommun och näringsliv.
-Vi är tacksamma för att de fortsätter att välja Arvidsjaur som lägerort! säger Jocke.    


 


Skriv ut: