Björn Ferry förstärker Arvidsjaurföretag!

2012-12-12 12:53


Företagsreportage: 

Skidan.se torbjörn Åmans och Lorens Hallnor. Foto Kent Norberg.
Start 2009. Skidan.se säljer produkter som de testat själva först. Nu har även skidskytten och OS-guldmedaljören, Björn Ferry gått in i företaget med målet att på sikt ta upp kampen med de största e-handelsföretagen inom längskidor. På bilden syns Torbjörn Åman och Lorens Hallnor  Foto Kent Norberg.

 

Den olympiske mästaren i skidskytte Björn Ferry ingår numer i e-handelsbolaget Skidan.se:
-Jag tror på konceptet, det ligger i tiden säger Björn Ferry på telefon från Slovenien.Därmed växer bolaget ytterligare och i samband med detta lanseras den nya e-handelssidan och bolaget ombildas till Aktiebolag. Björn Ferry kommer att bidra med sin genuina kunskap, stärka varumärket och skapa trovärdighet, som är en viktig faktor för ett e-handelsbolag:
-Att vi lyckats få med Ferry i vårt företag känns som en dröm. Vi hoppas och tror att www.skidan.se  blir det självklara valet för den medvetne skidåkaren, säger Torbjörn Åman, vd.

Björn Ferry är sedan 121211 styrelsemedlem i e-handelsföretaget: Skidan.se
Björn Ferry är sedan 121211 styrelsemedlem i e-handelsföretaget: Skidan.se

Skidan.se startade 2009 i syfte att skapa Sveriges bästa webbsida för försäljning längdskidor och kringprodukter. Delägarna Jonas Wejdin, Göteborg, Torbjörn Åman och Lorens Hallnor (Arvidsjaur) har både it-kunskaper och ländskiderfarenheter:
-Med Björn Ferry i styrelsen kommer vi att bli oslagbara! jublar Lorens.

Vid tisdagens pressträff befann sig dock Björn i Slovenien, och deltog via högtalartelefon: Björn Ferry
-Jag tror att e-handel ligger helt rätt i tiden. Dessutom kan vi skidor, och ska man köpa skidutrustning är det smartast att göra det av folk som kan produkterna. Det har man igen i slutänden.

Ferry berättar att han ser slutet av sin karriär närma sig...
-Kanske fortsätter jag något år till. Men efter det vill jag sysselsätta mig med något som jag är intresserad av. Då kommer jag att finnas hemma betydligt oftare och därmed kunna lägga ner mer tid i Skidan.se.

Men "Ferry-effekten" har redan visat sig. Efter 1 dag!
-Normalt har vi omkring 400 unika träffar per dag. Men nu hade vi 1000 träffar! säger Lorens.

Än så länge finns lagret av skidutrustninge i delägarnas garage: "Men vi inser att det är läge att se sig om efter andra lokaler, säger Tobbe Åman.
Än så länge finns lagret av skidutrustning i delägarnas källare och garage: "Men vi inser att det är läge nu att se sig om efter andra större lokaler, säger Tobbe Åman.

www.skidan.se

Lorens, Torbjörn och Jonas om deras företag:
Skidan.se är ett av Sveriges ledande e-handelsföretag inom längd och turskidåkning. Vi är lokaliserade i det snörika test och skidparadiset Arvidsjaur. Med vår genuina skidåkningskunskap, kundservice samt våra unika utrustningstester strävar vi efter att göra våra kunder så nöjda att de blir vår bästa marknadsföring.

Kundkrets/marknad: 50 000 Vasaloppsåkare och deras familjer samt skidklubbar. Det säljs omkring 200 000 skidor i Sverige totalt.

Mål: Erbjuda allt inom skidor. Så som skidskytte, skidorientering, barnskidor, jakt- och skogsskidor, spårdragare, skiddräkter, skidskor med mera.

För ytterligare information:
Lorens Hallnor, Styrelseordförande: 070-629 36 65
Torbjörn Åman, VD: 070-262 31 25


Skriv ut: