Pressmeddelande - Höga Kusten Flyg förvärvar NextJet

2012-12-12 13:03

Next Jet. Foto Kent Norberg. 

Höga Kusten Flyg satsar vidare och förvärvar NextJet. Därmed skapas en bra plattform för att driva ett kostnadseffektivt och marknadsorienterat alternativ inom svenskt inrikesflyg.

 

Det nya bolaget kommer att ha ca 275 anställda och en omsättning över 800 miljoner kronor. Sammanlagt trafikeras 18 destinationer i Sverige samt Köpenhamn och Mariehamn på Åland. Bolaget har sammanlagt 23 flygplan i trafik.

Vi ser stor potential i detta förvärv säger Jan-Olof Backman, styrelseordförande i Höga Kusten Flyg.NextJet har visat en stark utveckling och tagit betydande marknadsandelar av Svenskt inrikesflyg.

Bolaget är nu väl positionerat för att ytterligare stärka sin position och vi ser goda utvecklingsmöjligheter och potential i NextJet, som tills idag ägts av sex delägare. VD, Magnus Ivarsson är en av dessa. Magnus kommer att fortsätta fungera som VD för NextJet.

Det känns positivt med ett fortsatt förtroende från våra nya ägare och ger oss ett kvitto på att bolagetär på rätt väg. De nya ägarna har sett att vi har en verksamhet och affärsstrategi som man vill fortsätta bygga på. Vi får nu en stark ägare med möjlighet att investera i framtiden samtidigt som vi har en stabil grund att bygga vidare på, säger Magnus.

Bolagen kommer tills vidare att operera under sina nuvarande varumärken. För resenären innebär det ingen förändring utan man bokar sina flygbiljetter som vanligt.

För mer information kontakta:
Jan-Olof Backman Ordförande Höga Kusten Flyg/Next Jet, telefon 0708 837483


Skriv ut: