Läsarbidrag: Trea i Umbro Futsal Festival

2012-01-09 16:45


Blandlaget från Arvidsjaur (96-98) som kämpade mot renodlade P-96 lag från kusten och lyckades vinna en bronspokal. Foto Patrik Nilsson.
Blandlaget från Arvidsjaur (96-98) som kämpade mot renodlade P-96 lag från kusten och lyckades vinna en bronspokal. Amir Sadeghi, Kasper Lundberg-Ask, Jacob Norberg, Elias Arvidsson, Elias Lundström, Hugo Lundmark, Felix Rödlund och Elias Olofsson-Ståhl. Sittande: målvakten Cecilia Persson. 

Läsarbidrag från Patrik Nilsson, IFK Arvidsjaur fotboll:

Fotbollsgrabbar; P 96-98 och en tjej i målet, blev trea i Umbro Futsal Festival, Arcushallen, i Luleå:
-Det är nog många år sedan IFKA var med i någon liknande cup. Bronset är därmed förmodligen ett av få, om det inte är det enda vad gäller ungdomslagen, skriver Partik.


Han vet dock att seniorerna har varit iväg på nån cup förr i tiden. 

Nedan berättar han med egna ord om hur han upplevde cupen:  
Futsal är väldigt likt vanlig fotboll. Men det finns regler som är anpassade för inomhusfotboll. Bland annat får man inte glid- eller skuldertackla och bollarna studsar betydligt sämre för att främja tekniken. Istället för inkast används inspark (alltså som en frispark) och planen är betydligt mindre. Lagen har fyra utespelare och en målvakt.
 
Det som var lite anmärkningsvärt för oss var ju att vi deltog med ett blandlag i skiftande åldrar. Övriga lag ställde upp renodlade pojkar -96-lag. Dessutom hade vi en tjej i mål, född -98, och alla gjorde en kanoninsats!

Mitt minne från fjolårets deltagande var att denna cup var otroligt rolig. Jag hade fantastiskt roligt tillsammans med spelarna och efteråt var vi också överens om att denna dag kan ha varit bland de roligare fotbollsdagarna vi hade upplevt tillsammans.

Allt kändes mycket bra när vi väl var framme i Luleå. Spelarna bytte om och röstade fram Jacob som lagkapten. Han fick ta tag i uppvärmningen inför den första matchen - mot Kiruna. Uppvärmningen var bra och fokuserad och matchen blev ännu bättre. Amir inleder med solo och sätter 1-0 efter bara några sekunder. Sen rullar det bara på och slutar 5-1.

Elias Arvidsson - glad för bronsplatsen. Foto Patrik Nilsson.Vi plockade ut det positiva ur den matchen och saker att utveckla till nästa match, mot Haparanda. Även i den fick vi en kanonstart och gick ifrån till 3-0. Haparanda kom igen och bjöd hårt motstånd. Men genom fantastisk kämpaglöd lyckades vi vinna med 5-4.

Efter en paus där jag serverades frysta köttbullar av Hugo Lundmark, så väntade Norrbottens bästa 96-lag: Infjärden. Förändrade taktiken lite och vi gjorde återigen en kanonmatch!
Vi höll jämna steg hela vägen fram till slutet då de lyckades få in några snabba mål. Det gav förlust med 7-3. Men vilken match vi gjorde i 15 av 20minuter!

Nästa motstånd blev Bergnäset (BAIK),  även de ett ruggigt bra lag. De gjorde 1-0, men Arvidsjaur kom igen och både kvitterade samt tog ledningen med 2-1!

Sen hände det som inte får hända....  Jag ropar "byte" vid helt fel tillfälle och det blir världens kaos. BAIK utnyttjade det och gjorde 2-2 och även 3-2. Trots min miss var det härligt att se hur ni ändå inte hängde med huvudena utan kämpade för varandra ute på planen och lyckades kvittera.
Man kan aldrig veta vad som hade hänt utan mitt byte, men ni gjorde verkligen det bästa av situationen och det betyder mycket för mig. Tack!

Inför sista matchen var förutsättningarna att vi låg 2:a i turneringen, på målskillnad mot BAIK. Vi skulle behöva minst oavgjort mot Luleå SK för att klara tredje platsen och vid seger väntade målskillnad mot Baik.

Det började dock ganska illa... Blev fruktansvärt många mål och Luleå SK ledde ett tag med 8-3. Men återigen gjorde spelarna en otrolig insats. De bestämde sig för att hämta upp övertaget. Från detta stora målmässiga underläge kämpade vi hysteriskt och vann matchen med 9-7! 

Slutresultat: Vi slutade alltså trea i denna turnering på målskillnad mot tvåan. En magnifik insats! Pokalen kommer att finnas i klubbrummet på IP och den ska ni vara stolta över!

Lite tankar: För mig var det återigen en fantastisk upplevelse, att som tränare få vara på denna turnering. Roligt se hur spelarna lärt sig vårt spel, på väldigt kort tid. Och jag skulle nog vilja påstå att spelmässigt var vi bäst i hela turneringen.

Sen är det så att de andra har rena 96-lag, medan vi hade två 97:or och även två 98:or samt en yngre tjej som ställde upp som målvakt och gjorde det riktigt, riktigt bra! Så tack till Cissi. Men i sanning hade vi inte samma fysiska förutsättningar som de renodlade lagen. Fast tack vare vårt fantastiska spel och vilja, kunde vi ändå utmana alla lag. Och det blev ju 3 segrar och en oavgjord på 5 matcher.


Amir - målspottare. Foto Patrik Nilsson.Amir - målspottare. Foto Patrik Nilsson.

Förtjänar beröm: Hela laget som imponerade. Men i synnerhet anfallaren Amir, som gjorde 13 mål på fem matcher! Sveriges bästa 96:a?

Mvh Patrik Nilsson, tränare.
Jan Arvidsson, assisterande tränare.

Har även ert lag eller individuell deltagare gjort en berömvärd insats? Kanske vill ni hylla tränaren som ställer upp ideellt? Skriv då en trevlig berättelse med bilder/namn och mejla till kent.norbereg@arvidsjaur.se kanske vi publicerar den på kommunens webbsida.


Skriv ut: