Skoterentusiast nu är det hög tid att bry sig!

2012-01-20 11:52


Skoterled. Arkivbild där personen på bilden inte har något med artikeln att göra.
Vill vi ha kvar preparerade skoterleder i kommunen? Arkivbild Kent Norberg.


Styrelsen för Arvidsjaur Snöskoterförening har, på grund av bristande medlemsintresse och ideella resurser, föreslagit årsmötet att föreningen ska läggas vilande. Vilket skulle betyda att skoterlederna slutar att prepareras:
- Skoterlederna är en viktig infrastruktur för hela kommunen. Utan dem kan vi glömma vinterturismen, säger Peter Manner, turismansvarig i Arvidsjaurs kommun.

Peter MannerDärför krävs rejäla krafttag från alla parter:
- Vi kan inte fortsätta med att lägga lika stort ansvar på ideellt arbete längre . Utan alla måste hjälpas åt, hela den stora massan! Alltifrån medlemsavgifter från den enskilde snöskoterföraren, till sponsring av våra företag och kommunens insatser.

I Arvidsjaur har de flesta familjer, minst, en skoter. Här gillar vi friheten att ta oss ut i naturen. Som mest kunde vi åtnjuta otroliga 70 mil preparerade leder, runt om i kommunen. Vi hade ett rykte om oss att vara ”vinterkommunen med de fina skoterlederna”. Det har lockat turister från såväl när och fjärran som kustkommunerna.

Skoterled ut mot Stenträsket.
 
Nu står vi inför ett viktigt och avgörande beslut:
Ska vi alla försöka hjälpas åt att dra vårt strå till stacken och upprätthålla lederna - eller ska vi strunta i allt och låta dem snöa över..?

Ta ditt ansvar och kom till Arvidsjaurs snöskoterförenings årsmöte söndagen 29 januari.

Plats:
Camp Gielas
Tid:   18.00


Skriv ut: