Barnens dag i församlingshemmet - succé på nationaldagen

2012-06-12 13:55


En idé som vårt arbetslag har fått av Sorsele församling blev verklighet på nationaldagen. Meningen var att vi tillsammans med Hembygdsföreningen skulle ordna en dag för Arvidsjaurs barn och barnfamiljer vid Gamla Prästgården. Det blev succé! Vi ville att alla skulle ha möjlighet att delta, därför skulle det mesta vara gratis. På grund av ihållande regn förflyttades evenemanget till församlingshemmet.

Dagens aktiviteter var fiskedamm, film, pingis, lek, sagostund, sångstund, bollkastning med priser,hopphage, hopprep, twistband, pyssel, ansiktsmålning, brandbil och brandman samt mycket bus och spring.

Föräldrarna kunde gå en barnkonventionsvandring, köpa kaffe och våfflor som
serverades av Hembygdsföreningen. 100 heliumballonger hade köpts in, men det var för få eftersom 150 barn besökte församlingshemmet!Många barn och föräldrar uttryckte sin uppskattning och var oerhört positiva till att det var så roligt och väl organiserat. Vi gör gärna denna dag till en tradition med tanke på all trevlig respons vi fått.Delar av vårt arbetslag har varit med i förberedelserna och i genomförandet av dagen. Mest drivande har Lena J Lundgren varit. Vår praktikant Zelmira och frivilligarbetarna Christina Johansson, Anna och Jonna Bäcklund samt Stina Pavval bidrog också stort till att göra vår dag möjlig. Liksom alla välvilliga handlare som sponsrade det mesta, så att vi kunde bjuda på gratis varmkorv, godis, priser och heliumballonger.Tack ska ni ha, ni är fantastiska!
Mvh Carina Högdahl
Arvidsjaurs församling 

 

 

 


Skriv ut: