Bygger nytt hus i Akkavare!

2012-06-04 11:42


Tobias (och flickvännen Kajsa Renberg) bygger nytt hus i byn Akkavare. Foto Kent Norberg.
Tobias Möller (och flickvännen Kajsa Renberg, ej med på bild) bygger nytt hus i byn Akkavare. Foto Kent Norberg.


I byn Akkavare byggs det nytt!
-Vi låter sätta upp en helt ny villa, säger Tobias Möller, 26, som flyttar till byn med sambon Kajsa Renberg, 22.
Med följer även tre hästar och två hundar.Kajsa och Tobias gillar att bo naturnära. För närvarande är adressen Saltmyran, Abborrträsk. Men när paret började prata om att bygga eget hus föll valet på Akkavare:
-Kanske inte så konstigt i och med att pappa Rolf kommer därifrån. Dessutom har jag ägnat en hel del tid där som barn, säger Tobias.

Rolf och sonen Tobias.
Far och son. Rolf Möller tycker det är roligt att sonen Tobias, och sambon Kajsa, vill bygga ny villa på hans barndomshemman.

Rolfs gamla barndomshem (känd som folkskolan i filmen "Så som i himlen") har rivits och ska nu ge plats för en ny 1,5 plansvilla, med utsikt mot Arvidsjaurs samhälle:
-Vid klart väder kommer vi att få en fantastisk utsikt. Slalombacken Prästberget brukar lysa fint på vintern!

Nu är bygget så pass långt framskridet att cementplattan, där huset ska stå, är klart, och takstolar med mera ligger på gården och väntar på bättre väder...
-Vi hade lyftkranen här i dag, men tvingades att skjuta upp byggnationerna eftersom det regnade för mycket.Rolfs hus, som fungerade som "Folkskola" i filmen "Så som i himelen" är riven. Foto Kent Norberg.
"Folkskolan" från filmen "Så som i himelen" är numer borta. Arkivfoto Kent Norberg.


I dag finns det enligt uppgift 15 hushåll i Akkavare. Däribland Tobias kusin Peter Möller:
-Även en annan av mina kusiner; Robert Möller, är på gång att renovera gamla tågstationen och flytta in där med sin sambo Marie Strinnholm, berättar Tobias. 

Tidigare näringslivscheferna, Kenneth Eklund och hustrun Sara tillhör skaran som flyttat till Akkavare:
-Vi tycker det är fantastiskt roligt att få en ny granne. Dessutom är det roligt att unga människor väljer att satsa på glesbygden! säger Sara som växte upp i byn och nu alltså övertagit föräldrahemmet tillsammans med Kenneth.  


Skriv ut: