Julia - "Säsongens bästa innebandytjej", i länet"!

2012-06-26 08:30


Julia Forsgren, lovande ung innebandytjej från Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
Julia Forsgren, Arvidsjaur, har blivit utsedd till "Säsongens bästa innebandy tjej" i Norrbotten. Foto Kent Norberg.


Julia Forsgren, 15, Arvidsjaur, har av Norrbottens innebandyförbund (NIBF) utsetts till "Säsongens bästa innebandy tjej" (född -95 eller yngre):
-Jätteroligt och ett bevis på att träning ger resultat, säger hon.StatyettOmröstningen har skett via Facebook och mejl. Därefter har en jury från NIBF sammanställt röstresultaten och då framgick det att Julia fått mest röster i hela länet!

3 juni kungjordes vinnaren vid en ceremoni på Rymmarstadion:
-Jag fick motta en statyett, överlämnad av representanter från Norrbottens- och svenska innebandyförbunden.

En normal träningsdos, för Julia, innebär kort sagt; en vilodag per vecka. Resten har gått till träning (och studier under skoltid). Ibland kan det bli dubbla träningspass också, enligt Julia, som även spelar fotboll. Men till hösten lär hon knappast ha tid för annat än innebandy:
-Nä, jag flyttar till Umeå för att gå första året på innebandygymnasiet, vilket är nummer ett för mig. Ser verkligen fram emot flytten och att få satsa helhjärtat på sporten.

Det är redan klart att Julia ska klättra upp en division för att spela med IBF Dalen, i 1:an: Julia Forsgren, lovande ung innebandytjej från Arvidsjaur.
-Tror nog att det ska gå bra, säger Julia, som redan hunnit med att representera Norrbottens innebandylänslag för årgångarna -94, -95- och -96. Med andra ord finns där redan en hel del spelrutin tillsammans med äldre lagkompisar.

Målet på sikt är att ta sig till elitserien och U19-landslaget. Ingen omöjlighet för denna ödmjuka och ambitiösa tjej:
-Jag ska läsa idrott och ledarskap vid sidan om innebandyn. Förhoppningen är att jag ska kunna spela på hög nivå och även jobba på något vis inom idrotten. Helst som proffs, så klart, ler Julia.

(Sandra Larsson, bördig från Arvidsjaur, spelar med IBF Dalen i elitserien.)

 


Skriv ut: