Färdigsnyltat på "Snyltarudden"

2012-07-02 06:33


Tor och sonen Ante Haetta. Foto Kent Norberg.
Moskosel: Tor och sonen Ante Haetta. Foto Kent Norberg. 


Nu är det färdigsnyltat på "Snyltarudden", strax utanför Moskosel!  

Under många år har turister valt att stanna gratis med sina ekipage på udden, lämnat sina sopor och skräpat ner... Under vistelsen har de inte sällan utnyttjat, grannen, Moskosels campings faciliteter. Exempelvis för att uträtta sina behov och för att duscha i varmvatten.Tor Haetta

Men nu har Tor Haetta och sonen Ante skrivit ett avtal med kommunen, som ger dem rätten att ta en liten avgift för parkeringen på "udden". En viss del av inkomsten går även till Moskosels camping, för nyttjande av toaletter:
-Man kan säga att det är en win-win-situation för alla inblandade, säger Tor.

När undertecknad kommer till platsen håller far och son på att resa skylten, som talar om att här ska bli en naturcamp:
-Vi ska röja undan ris och sly och försöka få det lite trevligt här. Sedan tänker vi tillhandahålla information om Moskosel, sälja souvenirer, fiskekort och hyra ut kanoter. Här finns nämligen fint fiske och sagolika paddlingsvatten.

Souvenirerna tillverkas inom familjen vid deras verkstäder inne i byn. I det som kallas "Spånhålan". I paketet, med att locka turister att stanna och betala för sig, ingår även inköp av kommunens badbassäng. Den äger numer Tor Haetta:
-Jag hoppas hinna göra alla nödvändiga åtgärder och öppna badet inom kort. Som du förstår är det bråda dagar för oss just nu, säger entreprenören Tor och trillar runt med kepsen.


Skriv ut: