"Årets butiksraket" i Sverige - finns i Arvidsjaur!

2012-05-11 11:22


Årets butiksraket!
André Stenlund, ägarna: Mikael Sandberg och Anneli Granström är i dag glada och stola över att deras butik utsetts till "Årets butiksraket" bland drygt 160 andra likanande butiker i landet. Foto Kent Norberg.


Elkedjan i Arvidsjaur har av branschorganet utsetts till "Årets butiksraket" bland drygt 160 andra elkedjebutiker i Sverige:
-Fantastiskt rolig och chockerande! säger Anneli Granström.Anneli äger butiken tillsammans med sambon Mikael Sandberg. De var på delägarkonferens i Cannes, i södra Frankrike, då det plötsligt proklamerades att "Elkedjans butik i Arvidsjaur har utsetts till Årets butiksraket!"
-Jag häll nästan på att trilla av stolen... Tänkte att; Men, det är ju vi! berättar Mikael och visar upp ett diplom som bevis.

Mikael och Annelie säger att de aldrig kunde tro att de i lilla Arvidsjaur skulle kunna konkurrera med stora elkedjebutiker i det större städerna i Sverige:
-Men tydligen går det att göra underverk även i mindre orter också, säger Mikael och ler stort.Varje vecka skickas rapporter om kundunderlag med mera, ner till huvudkontoret för granskning. Andra parametrar i utnämningen har varit: profilering, inredning, approach, artiklar, skyltning med mera.
Att butiken i Arvidsjaur ökat med 1 miljon kronor i omsättning varje år, sedan starten 2006, spelar förstås också stor roll i utnämningen:
-Naturligtvis ger det här oss en extra kick att fortsätta jobba hårt, säger Anneli.

Näringslivsutvecklaren Anne Åberg och företagarnas Ove Granlund grattar till utmärkelsen! Foto Kent Norberg.
Näringslivsutvecklaren Anne Åberg och företagarnas Ove Granlund grattar till utmärkelsen!

Sambon Mikael driver även Ojanperä bildelar, med butik snett mittemot Elkedjan. Däremellan hastar han varje dag och arbetsdagarna brukar inte bli speciellt korta...
-Nä, jag planerar att inom en tioårsperiod trappa ner till heltid, skrattar Mikael.
 


Skriv ut: