Med anledning av det försvunna militärplanet:

2012-03-18 12:29


Läs artikel på Försvarsmaktens egen hemsida "Svenska jägarsoldater har hittat föremål"

Utdrag ur webbartikel i NSD  (läs hela artikeln)

Arméns jägarbataljon i Arvidsjaur deltar med omkring 80 jägarsoldater i Cold response. Totalt deltar kring 16 000 soldater från 16 länder. Övningen har FN-mandat, men leds av Nato. Det är cirka 1 500 svenska soldater med.

 

Urban Edlund, AJB. Foto Kent Norberg.Urban Edlund, chefen för Arméns jägarbataljon, är på plats i Bardufoss. Han sade till NSD i går att de meddelat norska försvaret att jägarbataljonen har en svensk bergspluton på plats i Kebnekaiseområdet om det behövs.

Vad är din reaktion på det inträffade?
- Det känns inte alls bra. Det är ingen rolig information. Man oroar sig för dem det berör. Vi vet inte riktigt vad som har hänt, bara att planet har gått ned, och nödlandat väster om Kiruna, säger han.

Hur påverkar det övningen för er del?
- Det påverkar inte oss. Vi fortsätter med det vi håller på med, säger han.

AJB:s Bergspluton hittade de första resterna av flygplanet.

Urban Edlund, Jägarbataljonschef kommenterar på FB:

  • "RUSTA militärläger i BARDUFOSS. Övning Cold Respons endex för vår del eftersom vi enligt planen åker hem imorgon. Bataljonens bergspluton, dess officerare, gruppbefäl och soldater - jag är otroligt stolt över vad de har gjort och uträttat i samband med sök- och räddningsoperationen i Kebnekaiseområdet efter våra norska kollegor, som tragiskt nog ar omkommit. Heder även till den så alltid extremt professionella Lapplandsjägargruppen med all sin hemvärnspersonal".
  •  

     


    Skriv ut: