"Elitseriepedagogik" ger eko i medierna!

2012-03-13 09:33

 
Stortorget. Helen Renberg leder Elitseriepedagogik för barnen.
Stortorget. Helen Renberg leder Elitseriepedagogik för barnen.


Skolan i Arvidsjaur fortsätter att hålla fanan högt. Den här gången är det förskolan, Stortorget, som dragit till sig stor uppmärksamhet. De använder nämligen Elitserien som ett pedagogiskt projekt.

Barnen, 2-5 år, räknar poäng och flyttar lagen upp och ner i tabellen. Detta sedan personalen insett att deras stora intresse för hockey kunde användas på ett smart och pedagogiskt sätt. Temat startade efter jul och är frivilligt, men alla 16 barn, såväl killar som tjejer, vill ivrigt delta.

Förutom tillverkning av tabell med lagens poäng och logotyper, har avdelningen även en Sverigekarta. Där får barnen markera var i landet de olika lagen kommer från. Förskollärarna är noga med att understryka vikten av att acceptera olika åsikter, i och med att alla inte hejar på samma lag...

Stortorget.

-Dessutom lägger vi till klubbarnas respektive låtar och nationalsången. Med andra ord får vi ett spektrum som spänner från; matematik, geografi, svenska, färg och form till musik och respekt. Det senare är dessutom Stortorgets förskolas huvudmål, säger förskolläraren Helene Renberg.

Arvidsjaurs förskolas (Stortorget avdelning ett) myntade metod med "Elitseriepedagogik" har senaste dagarna uppmärksammats i både lokal tv och radio samt rikspress och riksnyheter.

Bästa skolkommunen 2010 och 2011.Arvidsjaurs kommun har belönats två år i rad (2010 och 2011) som "Bästa skolkommunen i Sverige".


Skriv ut: