Hur går det för Kevin Borg nu för tiden?

2012-11-07 08:24


Kevin Borg, i ett höstlikt Stockholm. Foto Kent Norberg.
Kevin Borg, i ett höstlikt Stockholm. Foto Kent Norberg.

Hej, Kevin!
Vad har du på gång i ditt liv nu?

-Hej. Just nu är det otroligt mycket som pågår ... Närmast släpper jag en ny julsingel som heter "Christmas Time". Den har jag skrivit och producerad tillsammans med Simon Gribbe. Låten har en klassisk julkänsla med textraden; "It's christmas time, forget your worries", och det är det jag försökte förmedla när jag skrev den; att åtminstone en gång om året tänka på familjen och faktiskt ta det lugnt.

Kevins nya julsingel

Betyder julen mycket för dig?

-Jo, den har alltid betytt väldigt mycket för mig. Jag älskar högtiden och blir alltid som ett barn när julen kommer. Hade inte Sofia hejda mig ibland skulle vår lägenhet se ut som ett julpyntsaffär.

Kevin Borg älskar julen och sin Sofia. Foto Kent Norberg.
Men juletider betyder även mycket arbete. Som det ser ut i dagsläget kommer han att ha omkring 35 spelningar, med start 22 november. Flera av spelningarna kommer att ske i form av krogshow med julbord på ett nyöppnat ställe, i Stockholm.

Utöver det finns två konserter inplanerade i Kristianstad, tillsammans med 80 körsångare. 30 av dem är en barnkör:
-Det blir grymt!

Men det verkar inte bli den där lugna julen du förespråkar... 
-Ha, ha, hektiskt men kul. När det blir julhelg tar jag det lugnt.

Det kanske inte så många vet, är att Kevin seglat upp som framgångsrik låtskrivare:
-Jo, jag jobbar faktiskt väldigt mycket som låtskrivare. Nu har jag skrivit en låt "Mental breaker" till ett känt Koreansk pojkband som heter "Block B".

Albumet låg nyligen på 10:e plats (av totalt 100) på Billboardlistan. Plus i topp på flera andra listor i Asien.
-Jag har fler låtar på gång som jag också hoppas blir framgångsrika, med hjälp av Conny Danepalm, förläggare på Lionheart Music.

Kevin på Laponia i samband med Kultur- och näringslvisgala. Foto Kent Norberg.
Kevin på Laponia i samband med Kultur- och näringslivsgala. Foto Kent Norberg.

Kevin berättar att han de två senaste åren insett att han har viss talang, för att skriva text och musik. Sedan dess har det blivit en "hel del" av den varan. Exempelvis har han tillsammans med Marcos Ubeda (kapellmästaren i Dobidoo) skapat flera låtar:
-Simon Gribbe och jag skriver också mycket i vår studio, i Slussen. Vi får fram väldigt coola grejer.

Någon speciell genre du helst vänder dig till?
-Nej, jag vill skriva till alla. Visserligen är det jag skriver inte riktigt svenskt. Utan passar mer för andra marknader, som Asien och USA. Men man kan alltid lära sig. Och det gör jag varje dag jag sitter i studion.
-Men det är ju en rätt bra start att ligga på Billboard world album charts...

Känns det som att du lyckats etablera dig i den stenhåra nöjes- och musikvärlden? Det föds ju nya stjärnor hela tiden...

- Jag försöker vara bred. Men självklart är det en tuff bransch. Brukar säga: Man förtjänar detta om man verkligen kämpar för det!

Kevin Borg - Åters Arvidsjaursbo 2009.

Kevin menar att "Man är sitt eget varumärke":
-Så länge jag lyckats göra mig ett namn och inte direkt försvinna ur folks medvetande, spelar det inte så stor roll hur många artister som ploppar fram.

Eventuellt får vi se och höra Kevin sjunga i Eurovisionsslagern. Han har i alla fall skickat en låt till den maltesiska uttagningen: Malta Eurovision 2013. Fast även om artisteriet är prioritet nummer ett, kommer Kevin att fortsätta i "full fart" med låtskriveriet:
-Jag älskar även det!

Kevin gillar vintern i Arvidsjaur. Med skoterkörning. Foto Kent Norberg.
Kevin gillar vintern i Arvidsjaur, med skoterkörning. Foto Kent Norberg.

Han berättar att vid sidan om jobbet, trivs paret Borg bra i Stockholm. Men när det blir vinter och julen närmar sig, längtar han ändå upp till svärföräldrarna, i Arvidsjaur: 
-Vi ser verkligen fram emot att komma upp till er under jul. Även om det är hektiskt försöker Sofia och jag alltid hitta tid att resa till Arvidsjaur. För mig blir det tyvärr endast tre dagars vistelse. Men i alla fall tre fina dagar!
-Nu är jag galet hungrig och ska jag laga chicken lasagne, hälsa till Arvidsjaursborna!

Tack mr Kevin :) Hälsa Sofia!
-Det ska jag göra ... Tack själv du, mr Kent :)Skriv ut: