Chatta med Barnombudsmannen!

2012-10-16 09:52


Det finns två tillfällen kvar i höst att chatta med Barnombudsmannen!

 

Har du full koll på barnkonventionen? Om inte kan du få svar på det du undrar över av Sveriges egen barnombudsman. Vid tre tillfällen kan du chatta med Barnombudsmannen i höst.

Chatt i oktober

Torsdagen den 25 oktober, dagen efter FN-dagen, är det dags igen. Samma tid kl 10-11. Då är du välkommen att fråga om allt du undrar över som rör barnkonventionen.

Vi uppmärksammar särskilt din rätt till utbildning om de rättigheter som barnkonventionen ger dig. Vad vet du om dem? Varför är det viktigt att känna till sina rättigheter? Det hoppas vi att du vill diskutera med oss!

Chatt i december

Årets sista chatt har vi tisdagen den 4 december kl 10-11 på temat familj. Alla barn har rätt att få växa upp i en familj med en vuxen person som ser till att du får det du behöver. Att du har mat och kläder och att du mår bra.

Men ibland klarar inte föräldrar av att ta hand om sina barn. Ibland är föräldrarna skilda och bråkar om barnen. Ibland är föräldrarna döda, eller bor i ett annat land. Vad händer då?

Den som inte har möjlighet att sitta framför datorn just när chatten pågår kan ställa sin fråga i förväg. Chatten öppnar alltid en vecka tidigare.

Håll utkik här: http://www.barnombudsmannen.se/for-barn-och-unga/chatta-med-fredrik-malmberg/

_________________________________________
Barnombudsmannen
Annika Falk, Projektledare


Skriv ut: