Marie Strinnholm - ny personalkonsulent

2012-09-14 07:22


Marie Strinnholm. Foto Kent Norberg.
Marie Strinnholm - personalkonsulent.

 

Marie Strinnholm är "ny" personalkonsulent för Arvidsjaurs kommun sedan i våras:
-Jag känner nu att jag börjat bli varm i kläderna och det dagliga arbetet rullar på! Nu när semesterperioden är över och vår ordinarie personal är tillbaka innebär det naturligtvis mer jobb för mig. Det är mycket på gång och det gillar jag! säger Marie.

Vad gör då en kommunalt anställd personalkonsulent? Jo, det rör sig främst om rehabilitering, i ett nära samarbete med företagshälsovården. Dels rehabilitering för de medarbetare som hamnat i sjukskrivning, men även förebyggande arbete. Yrket innebär vidare att vara ett stöd för cheferna i alla möjliga personalfrågor. Allt från hur man hanterar ”svåra samtal" och konflikter på arbetsplatsen - till olika arbetsanpassningar.

-Överlag har vi duktiga chefer i vår organisation och väl inarbetade rutiner och arbetssätt. Vi kan alltid bli bättre och personalområdet är ett stort och viktigt område. I mitt arbete har jag bra stöd från min nuvarande chef, som hade denna anställning före mig.

Marie tycker att det känns väldigt bra att de lyckas bättre och bättre med att fånga upp medarbetare i ett tidigare skede och sätta in förebyggande insatser. Innan ohälsa inträffar:
-Förr jobbade vi mest med att "släcka bränder". Nu satsar vi stenhårt på förebyggande åtgärder och tidiga insatser. Förhållandet har gått från 100 procent sjukskrivningar och 0 procent förebyggande till 60/40 procent med fördel för förebyggande arbete.

-Det är positivt för kommunen!

Ulrica Lundgren, är personalchef för Arvidsjaurs kommun, sedan i våren 2012. Foto Kent NorbergFotnot: Marie efterträdde Ulrica Lundgren (lilla bilden), 16/4 -12, som istället övergick till tjänsten som personalchef för Arvidsjaurs kommun.

 


Skriv ut: