Ny bygginspektör i Arvidsjaur

2012-09-06 06:56


Daniel Risberg har anställts som ny bygginspektör. Tidigare inspektör Sara Persson övergår till en tjänst som fastighetschef efter Gunder Hägg, som nyligen gått i pension. Foto Kent Norberg.
Daniel Risberg har anställts som ny bygginspektör. Tidigare inspektör Sara Persson övergår till en tjänst som fastighetschef efter Gunder Hägg, som nyligen gått i pension.


På flera avdelningar inom kommunens verksamheter pågår just nu en generationsväxling. Detta skapar en viss rotation på olika poster. 

 

Däribland har vi Daniel Risberg, som erhållit bygginspektörstjänsten efter Sara Persson. Hon, i sin tur, övertar rollen som fastighetschef efter nyligen pensionerade Gunder Hägg (33 år i kommunens tjänst!)

För närvarande jobbar båda med att sätta sig in i sina nya arbetsuppgifter:
-Det är en hel del som Daniel ska överta från mig samtidigt som jag själv försöker hitta min nya position som fastighetschef, säger Sara.

Daniel övergår från statliga Servicecenter Fortifikationsverket till en mer offentlig tjänst, i kommunal regi: 
-Visst känns det lite förvirrat just nu, att byta arbete. Men jag får bra hjälp av Sara att komma in i det här, och skulle det vara något sitter ju hon i samma korridor, lite längre ner bara. Så det ska nog lösa sig med tiden det här, säger Daniel och hälsar medborgarna välkomna till honom i bygglovsärenden.


Agnes Sjölund. Foto Kent Norberg.I samma korridorsystem hittar vi ytterligare ett nytt namn: Agnes Sjölund, miljöinspektör. Hon kommer ursprungligen från Koler, men har jobbat på Gotland i 2,5 år (1,5 år som livsmedelsinspektör och 1 år som miljöinspektör):
-Jag började söka efter möjligheter att flytta längre norrut... Det var då jag läste om den här tjänsten, i Arvidsjaur och sökte naturligtvis. Glädjande nog fick jag jobbet!

Agnes tillträdde sitt nya jobb i mitten av juli. Hon säger att det känns "jätteskönt" att vara tillbaka i Norrbotten. Även hon kämpar nu med att sätta sig in sina nya arbetsuppgifter, så som; "energi- och klimatrådgivning":
-Detta om något ligger verkligen i tiden...

------------------------------------------------
Glen Eriksson, it-chefGlen Eriksson har i höst utsetts till IT-chef.
Han är dock inte ny i gamet utan har jobbat som datatekniker sedan 1994 och som stadsnätschef för kommunen, sedan 2008.


Skriv ut: