Opera till folket!

2014-04-09 11:34


Divine. Foto Kent Norberg.
Divine består av: Caroline Gentle, Gabriella Lambert och Jacqueline Miura. De är alla divor och humorister i en skön blandning. I Arvidsjaur bjöd trion på en smak av opera, i Medborgarhuset på torsdagseftermiddagen. Foto Kent Norberg.

 

divinePå tisdagen kom de tre glittrande sångfåglarna i gruppen Divine; Caroline Gentele, Gabriella Lambert och Jacqueline Miura, till Arvidsjaur på sin Norrlandsturné:
- Vårt motto är att sprida opera och klassisk musik till folket!Under dagen gav Divine två förseställningar för skolelever på gymasie- och högstadienivå. På kvällen var det dags för Arvidsjaurspubliken att få sin dos av opera och klassisk musik. Levererad på "Divine-vis": Med glimten i ögat och med ariorna komponerade för att passa de tre sopranerna.


Eleverna Katarina Lindmark, Clara Kristoffersson och Olivia Kristoffersson sjöng tillsammans med operatrion Divine, på Medborgarhusets scen i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.

Publiken bjöds på några av de vackraste styckena ur operans värld, exempelvis: Nessun dorma".
Eleverna Katarina Lindmark, Clara Kristoffersson och Olivia Kristoffersson, från Arvidsjaurs kommuns kulturskola, deltog också i några stycken för att "stötta divorna". Det gjorde de mycket bra och fick även välförtjänta applåpder för sina insatser:
-Kanske får vi komma och stötta er på era kommande turnéer, sa Jacqueline Miura.Det unika med Divine, är att de kombinerar operasången inte bara med värme och glädje, utan även med humor. På ett mycket underhållande sätt bjöd Divine in Arvidsjaurspubliken i operans värld. Caroline, Gabriella och Jacqueline visade vilka fantastiskt skickliga sopraner de är. Nytänkande och inbjudande! Divine debuterade 2007 i samband med Stockholm Water Prize. Sedan dess har gruppen framträtt i alla möjliga sammanhang. Exempelvis: Nobellmiddagen, Allsång på Skansen, Polarpriset, Stockholm Pride och i Dalhalla.


Pianisten Henrik Måwe och sångerskan Gabriella Lambert Olsson framförde ett stycke tillsammans i Arvidsjaur.


Konserten avslutades med blommer från Arvidsjaurs kommun och teaterförening.

Fakta om pianisten Henrik Måwe:

Född 6 mars 1981. Måwe har studerat vid Sibelius-Akademin för Hui-Ying Liu-Tawaststjerna och vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Staffan Scheja samt för Hans Pålsson och Hans Leygraf. Han har framträtt i alla nordiska länder samt England, Irland, Frankrike, Tyskland, Polen, Spanien och Sydafrika.Skriv ut: