Arvidsjaur Snowmobile Classic

2014-02-24 13:05Tommy Grundström och Leif Lundgren ställde upp med Yamaha ET 250 och ET 340. Foto Kent Norberg.
Tommy Grundström och Leif Lundgren tränade på att "burka" på Yamaha ET 340. Foto Kent Norberg.

 

Det blev en lyckad start på första Arvidsjaur Snowmobile Classic, i lördags:
-Med det här intresset kommer vi att satsa även nästa år, sa en av initiativtagarna Patrik J Rönnbo.Körning i fantastisk vintermiljö väntade för de som deltog i Arvidsjaur Snomobile Classic. Film Kent Norberg.(Film, kräver Quicktime)

Dagen inleddes med samling på Traktor och husvagns stora parkering, följt av en gemensam kortege upp till Torget. Där visades de klassiska skotrarna upp för intresserade, under dryga timmen. Därefter var det åter uppsittning och färd mot skoterklubbens timmerstuga, mellan Vittjåkk och Stenträsket.


Klassiska snöskotrar visades upp på Torget i Arvidsjaur, i lördags.

Väl på plats erbjöds grillade hamburgare, kaffe och trevligt mingel med en hel del skoterprat. Färden gick sedan vidare mot Akkanålke och en preparerad slinga på omkring 60 kilometer, i ett fantastiskt snörikt gammelskogsområde.


Tomas Johansson ??? och Patrik J Rönnbo var nöjda med uppslutningen på första Arvidsjaur Snowmobile Classic. Foto Kent Norberg.

Trots att det snöat cirka 20 centimeter natten mot lördag deltog 25 ekipage i träffen. Några hade stigit upp i vargtimmen och kört ända från Mo i Rana, Norge samt Lövånger, Västerbotten:
-Självklart, vi vill ju vara med när det arrangeras något sådant här! sa de och gjorde tummen upp.

Snowmobile Classic


På väg ut i det snörika landskapet runt Arvidsjaur.


Snöskoterambulansen fick rycka ut ett par gånger längs spåret...Ludvig Boström på sin klassiska Skidoo Elan.


Hamburgare på gång!

Snösladden gick lite trögt efter allt snöande inför lördagen...


Kaffepaus.


På söndagen besöktes Hedlunds skotermuseum, med en unik samling klassiska tävlingsmaskiner: Yamaha GPX, Thunderjet med flera.


Skriv ut: