80 motorjournalister per dag....

2014-01-21 16:14


GolfR lanseras. Foto Kent Norberg.
-17 grader och sol. VW-event under 16 dagar i Arvidsjaur, när nya Golf R ska lanseras för motorjournalister från hela världen. Foto Kent Norberg.

 

VW lanserar nya Golf R i Arvidsjaur. Motorjournalister från hela världen flyger just nu hit för att testa:
-Vi tar emot 80 nya gäster per dag, i 16 dagar, säger Jan Edvardsson, Exclusive Car Events.

 

Eventet kunde knappats ha fått en bättre inledning i och med att VAG:s chef Martin Winterkorn beslutade att flyga till Arvidsjaur och delta i arrangemanget, under två dagar. Med sig hade han nykorade rallyvärldsmästaren Sebastian Ogier, som kör för det nya och hårdsatsande VW-stallet.

Sebastian Ogier. Foto Jan Edvardsson.
Rallyvärldsmästaren Sebastian Ogier, testade nya Golf R på Arvidsjaursjön. Foto Jan Edvardsson.

-Allt har gått enligt planerna. Ogier har visat vad han går för på isbanan och Winterkorn var extremt nöjd över att det finns ett så fint Clarion-hotell i Arvidsjaur. Han planerar att återkommas med VW-styrelsen även nästa år, berättar Jan.


Arvidsjaursjön är platsen för det 16 dagar långa eventet. Foto Kent Norberg.

Under tisdagen var det styrelsen för VW-koncernen som hade option på de tre isbanorna på Arvidsjaursjön. Bolidensonen, tillika VM-rallycrossföraren, Anton Marklund var ende svenske körinstruktören:
-Jag tycker att de kör riktigt bra på våra tre banor med olika karaktärer. Allt från fartsträckor till hårnålskurvor. De får bland annat lära sig kurv- och bromsteknik samt att köra med breställ på rundbana. Vi har även olika tävlingar, säger Anton och berättar att hans tävlingsbil, en VW Polo, gör 0-100 km på 2 sekunder. Värre än en F1-bil.

Anton Marklund.
Anton Marklund, ende svenske körinstruktören under eventet i Arvidsjaur. Anton har en titel som Europamästare i klassen Touring Car och satsar nästa år på att köra hela VM-serien i rallycross. 


-De här nya Golf R är inte riktigt lika vassa, men de har över 300 kusar under huven samt fyrhjulsdrift, så nog går det undan både i kurvorna på raksträckorna, försäkrar han.


 


Skriv ut: