Arvidsjaurgalan 2014 - alla vinnare!

2014-11-10 09:01


Arvidsjaurgalan 2014

 Till "Årets företagare 2014
Åsa Skiöld, FR Arvidsjaur, konferencieren Li Skarin och Ingela Lekfalk gratulerade: "Årets föregarare 2014"; Tord Holmström, Patrik Lindström, Marianne Holstein, TTV Värmeteknik AB/Comfort. Foto Kent Norberg.

Länk till sida med mingelbilder från Arvidsjaugalan 2014

Årets upplaga av Arvidsjaurgalan blev en publiksuccé, med över 200 personer på prisutdelningarna och ytterligare drygt 140 personer som anslöt till Lisa Miskovskys konsert och efterföljande middag/dans.Titeln "Årets medborgare i Arvidsjaurs kommun" erhöll Karl-Johan Olofsson.


Konferensier Li Skarin, kommunfullmäktiges nye ordförande Peter Rydfjäll delade ut priset till "Å^rets medborgare i Arvidsjaurs kommun" till Carl-Johan Olofsson. Foto Kent Norberg.

Motivering: "Carl Johan Olofsson ledde Arméns Jägarbataljon, med till huvuddel Bergsjägarplutonen, till en otrolig insats - under extrema förhållanden - i sökandet efter det Herkulesplan som försvann vid Kebnekaise i mars 2012. Plutonen var först på plats vid planet för att bärga människor och vrakdelar. Insatsen från bergsplutonen visade återigen den otroliga kapacitet som finns vid Arméns Jägarbataljon i Arvidsjaur.

Carl Johan har därefter varit Militär insatschef och lett Jägarbataljonen och andra myndigheter vid sök av de svarta lådorna som sedan återfanns av egen personal. Han har också lett arbetet med fortsatt bärgning av Herculesplanet under åren 2012, 2013, 2014 och fortsatt under 2015.

Carl Johan Olofsson är en värdig innehavare av priset Årets medborgare i Arvidsjaurs kommun år 2014".Årets företagare 2014: TTV Värmeteknik AB/Comfort.

-Jätteroligt, vi har saknat litegrann ett hantverkspris, sa Tord Holmström.

Ägarduon Tord Holmström och Patrik Lindström har under sina 20 år bidragit till tillväxt och arbetstillfällen för Arvidsjaur. Patrik blev delägare 2006.

Motivering: Med specialistkunskap inom bygg och VVS samt montörcertifiering, kan de utföra de flesta jobb inom VVS, renoveringar, ombyggnationer och nybyggnationer. 1998 utökade verksamheten mComforted en butik och från och med 2002 ingår de i Comfortkedjan.

Idag har företaget 13 anställda och deras senaste projekt är en ombyggnation av hela fastigheten Ugglan, där de har sina egna lokaler och butik samt hyr ut åt andra näringsidkare. Genom dem har Arvidsjaur även fått en efterlängtad Galleria nämligen Galleria Ugglan. En satsning som ger gagn åt hela samhället, det främjar kundnytta och handeln i Arvidsjaur.  

Med en framåtanda och vilja att utveckla sitt företagande är Tord Holmström och Patrik Lindström goda förebilder för entreprenörskap och ledarskap. Vi vill med stolthet utse de till Årets Företagare i Arvidsjaurs Kommun för år 2014.  // Företagarna i ArvidsjaurÅrets Butik:
Statoil 

Statoil.

Motivering:
Välexponerat i butik, inne som ute. Statoil i Arvidsjaur, har en enastående förmåga att se kundens behov och erbjuder kreativa lösningar.

Inspirerande skyltfönster. Sätter relationen med kunden i fokus. Produktkännande. Posivitet och tålamod.Ungdomsledarstipendium:
Mikael Nilsson och Oskar Forsgren.

Mikael Nilsson och Oskar Forstgren.

Motivering: "Två glädjespridare med ett unikt, utvecklande och positivt ledarskap som redan i unga år tog sig an ett eget lag som de i många år varit goda förebilder för".
Albin Lundqvist.Ungdomsidrottspris:
Albin Lundquist

Motivering: "För sina prestationer inom skotercross och motorcykelcross i Sverige och utomlands".Josemah Musisi.Ungdomskulturpris:
Josemah Musisi

Motivering: "För de tankeväckande texter och fina melodislingor med sköna rytmer som han komponerar och framför i många olika sammanhang där han också lyfter fram Arvidsjaur".Kulturpriset:
Ronny Lindström

Ronny Lindström.

Motivering: "För alla de dikter och berättelser han framför på en snart utdöd dialekt samt för bevarandet av gammal kunskap och traditioner i 1800-talstorpet Granberget med tillhörande marker och byggnader".Årets nyföretagare:
Marielle Lidström och Conny Stenmark, MaCo Träfix AB


Birgitta Holstein, Sparbanken Nord (kvällens sponsor) gratulerar Marielle och Conny från MaCo Träfix AB, som van titeln "Årets Nyföretagare".

Motivering: "Årets nyföretagare 2014 har med en bred kompetens och yrkeserfarenhet skapat ett nytt och framgångsrikt företag i Arvidsjaur. Genom goda kundrelationer, noggrann planering, effektivitet, hjälp från sina familjer och ekonomisk kontroll har företaget skaffat sig ett gott renommé som bidragit till ett växande kundsegment. Företaget har på kort tid visat tillväxt och ambitioner finns att fortsätta att växa och utvecklas".Anton Möller.

Rotary ungdomsstipendium 2014/2015: Anton Möller.

Motivering: ”Anton har visat framfötterna på många områden och har i sin ansökan berättat om sitt forskningsarbete och sin vetenskapliga rapport "Modelling of Lithium Niobate Ridge Waveguides". Anton vill använda stipendiet för resor till Tekniska Högskolan i Stockholm. Assisterande professor Katia Gallo vid institutionen för Kvantelektrornik & Kvantoptik har gett Anton en öppen inbjudan att komma och fortsätta sitt arbete inom institutionens verksamhetsområde under hennes ledning. Vi finner det anmärkningsvärt att Anton redan under gymnasietiden har uppmärksammats på detta sätt av professor Gallo och det är med stor glädje vi vill stödja Anton i hans strävanden och önskar honom all lycka i framtiden.”Årets vägvisare:
Hugo Lundgren och Erik Jonsson.

Hugo Lundgren och Erik Jonsson.

Motivering: "2014 jábien åhpiestijjie mårrahuv, ieljuov adná jah stuorra vájbmuo butsijde jah dan sujtuon uvdaste. Ájnas kultuvrraguöddiejine sjaddá vaj vumatbåtsuojsujttuo galggá båhtieje bejvijde viessuot.
2014 års vägvisare har ett engagemang, ett intresse och ett stort hjärta för renen och dess skötsel och blir en viktig kulturbärare för skogsrenskötselns överlevnad i framtiden".Arvidsjaur Lions Clubs Idrottsledarstipendium 2014: Linda Stenvall.

Krister Berglund och Linda stenvall

"Linda har under flera år varit aktiv som ledare inom olika idrottsformer. Hon har ett brinnande intresse för allt från fotboll till skidor i alla former och även orientering. Genom sitt stora engagemang i ett flertal idrotter är Linda ett föredöme för många ungdomar.

Arvidsjaur Lions Club vill genom att tilldela 2014 års Idrottsledarstipendium till Linda Stenvall, uppmärksamma Lindas engagemang för ungdomars varierande idrottsutövande". // Christer Berglund, Lions Club Arvidsjaur.


Skriv ut: