"De dansande andarnas skog"

2014-11-10 07:58

De dansande andarnas skog.
Guldbaggenominerade "De dansande andarnas skog" visas snart i Arvidsjaur! Plats: Medborgarhuset 20 och 21 november.

 

"De dansande andarnas skog" heter en fantastiskt dokumentärfilm av Linda Västrik. Filmen är ett sprudlande dokument fyltt av glädje, humor, dans, kärlek och dramatik.

 

Guldbaggenominerad!

”För länge sedan, från början av allting, så levde alla kvinnor tillsammans, de var omedvetna om männens existens. Tills en dag, när den första kvinnan, Toli, begav sig djupt in i skogen. Toli spårade och upptäckte ensamma varelser med stora muskler som levde ett torftigt liv. Varelserna klättrade högt i träden och skördade vild honung. När Toli smakade deras honung tänkte hon att de borde leva tillsammans…”

Aka-folket lever i Kongobäckenet i världens näst största regnskog. Skogen är deras hem och de har haft minimal kontakt med kolonialism och kapitalism.

Genom prisbelönta filmaren Linda Västrik bjuds vi in att ta del av Aka-folkets myter och berättelser och vardagen i regnskogen. Akaya, Kengole, Dibota och deras vänner och familj är jägare och nomader (och fantastiska historieberättare) som guidar oss genom sin värld. Vi lär känna dem och får möta deras kultur. 

Vinnare av "Peter Wintonick Special Jury Award for First Appearance" på IDFA, internationella dokumentärfilmfestivalen i Amsterdam. Guldbaggenominerad i kategorin "Bästa dokumentär".

När: Medborgarhuset på torsdag 20/11 och fredag 21/11, klockan 10.00.
Entré: 60 kronor.Skriv ut: