Generationsskifte hos Interflora i Arvidsjaur

2014-11-27 15:421 november 2004 köpte Wayne Rahm och Maria Nordlund Interflora i Arvidsjaur, av Ove och Tuttan Eklund. Men nu är det dags för nytt generationsskifte när Waynes och Marias son Oskar Nordlund tar över tillsammans med anställda Sofia Strinnholm. I bakgrunden syns även Näringslivsrådgivaren Lars-Erik Hällerstrand och tillförordnade närningslivschefen Stina Johansson, som varit behjälpliga i övergången. Foto Kent Norberg.

 

-Det känns som rätt läge nu att kliva åt sidan och släppa fram den yngre generationen.
Så säger Wayne Rahm och Maria Nordlund, som nyligen sålt Interflora Arvidsjaur, till deras son Oskar Nordlund.

 

Oskar är inte nybörjare i verksamheten utan har jobbat som anställd de senaste fem åren:
-Jag har ju fått bra inskolning, och tillsammans tog vi beslutet att nu är rätt tid att ta det här steget, säger Oskar, som dock är beredd på att floristbranschen inte är någon "dans på rosor"...

Wayne och Maria vittnar om att det ingår mycket tunga lyft:
-Ja, det går inte att flyta omkring och lukta på blommar om dagarna. Varuinflötdet är nämligen stort och inget levereras färdigt i kartong. Allt ska arrangeras och bindas, säger Wayne som i och med försäljningen även kliver av styrelseuppdraget i Svenska Blomsterhandelsföreningen, vid nästa möte i januari.Näringslivsrådgivaren Lasse Hällerstrand och tillförordnade näringslivschefen Stina Johansson överlämnade en liten gåva och lyckönskningar till Oskar Nordlund, som övertagit företaget av föräldrarna Wayne och Maria (t.h).

Även om mycket jobb och lite ledighet väntar för ägaren Oskar, och anställda Sofia, är båda upprymda över att ha tagit steget till att bli nyföretagare i floristbranschen:
-Det känns inspirerande! Dessutom lär ju morsan och farsan finns till hands i kulisserna emellanåt, säger Oskar och ler.


Inte enbart blommor.. För att ingå i Interflorakedjan krävs att butiken håller ett visst sortiment, även av andra varor.


Som vi vant oss att se Wayne Rahm, i tio år, utanför Interflorabutiken i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.

Vad har då Wayne och Maria tänkt göra nu när de efter tio år sålt företaget?
-Ja, inte kommer vi då att bli pensionärer än, skrattar Maria.

 
Skriv ut: