Barnboksveckor i Arvidsjaur och Glommersträsk

2014-10-31 09:49

 Följ med katten Gertrud på en spännande safariresa! Biblioteket bjuder in alla barn mellan 3 och 12 år till två veckor fyllda av tävlingar och aktiviteter med safaritema.

 

3-16 november pågår årets barnboksveckor på alla folkbibliotek i Norrbotten. Du som är mellan 3 och 12 år har nu chansen att delta i tävlingar, pyssla, lyssna på berättelser, rösta på läskiga djur, jämföra din längd med de vilda djuren, få lästips och mycket annat.


Hannes Landström, Axel Sundqvist och Emma Eriksson njuter av en lässtund i kommunbibblioteket.

Logotyp för Barnboksveckor i Arvidsjaurs och Glommersträsks bibliotek.

På dagtid besöker Ringelskolans alla klasser oss under vecka 45 och veckan därpå blir det förskolebarnens tur att komma till biblioteket. Både vuxna och barn är givetvis välkomna till biblioteket på kvällar och helger då det finns mycket att sysselsätta sig med.


Axel Sundqvist och Hilma Alexandersson visar deras teckningar ovanför bibliotekets recption.


Alva Norström, Emma Eriksson och Elina Tjernström passar på att mäta hur mycket de växt...

Kom in och titta på alla fantastiska utställningar på temat djur och safari! Ringelskolans åk 6 ställer ut bilder på vilda djur. Harens förskola har skapat fina bilder och små djur som finns i vår i vår monter. Klass 3A och 3B har skrivit kluriga djurlimerickar med bilder och Nyborgs förskola, avdelningen Biet visar också egna alster.


Alva Norström och Elina Tjernström deltar i bibblans frågetävling.

www.polarbibblo.se - se vårt barnbibliotek på webben, skickar ut sin polaruggla på safariresor ute i världen! Leta efter ugglan på ditt bibliotek och skicka ett digitalt vykort till Polarbibblo.se när du hittat den, och var med och tävla om en fin mjukisuggla!


Inger Mäkimaa, ger tips på bra läsning...


...och Erik Seurin, sköter utlåningen av böckerna!

www.bibblo.se hittar du bibliotekets öppettider.

Välkommen!


Skriv ut: