Barns röster blev hörda

2014-10-21 14:38


Ceciia Persson och Albin Hägglund, från Arvidsjaurs kommuns kultruskola, spelade tillsammans med Norrbotten Big Band. Foto Kent Norberg.


Dikter skrivna av barn i Norrbotten, tonsatta av elever från Kulturskolan i Arvidsjaur och arrangerade av Norrbotten Big Band, framfördes på tisdagen i Medborgarhuset:
-Vilket tryck det var att spela framför bandet på scenen! sa Albin Hägglund, från kulturskolans blåsorkester.

 

Inger Mäkimaa.Upprinnelsen till det hela grundar sig i "Polarbibblo", Norrbottens läns bibliotekswebb. En plats för skapande, där unga kan göra sina röster hörd.
Webbredaktörer från respektive kommuns bibliotek går igenom alla inlägg. De konstaterade att det var många dikter som skickades in:
-Därför gjorde vi en särskild brevlåda för just dem, säger Inger Mäkimaa (bilden till höger), Arvidsjaurs bibliotek.


Glada och förväntansfulla elever... I väntan på att deras kamrater ska göra sitt framträdande tillsammans med Norrbotten Big Band, på Medborgarhusets scen i Arvidsjaur.


Det blev ett rejält drag i Medborgarhuset!

Kulturskolans blåsorkester. Foto Kent Norberg.
Kulturskolans blåsorkester. Foto Kent Norberg.

En jury bestående av Polarbibbloredaktörer samt artisterna Mattias Alkberg och Sofia Jannok valde ut ett fång dikter, av alla som skickats in. Dessa har nu kulturskolorna tonsatt och Norrbotten Big Band arrangerat - till färdiga låtar:
-Jättekul! Jag blev så imponerad över eleverna i dag, så modiga och duktiga de är! Att de får bli publicerade och hörda betyder mycket för många.


Den här skaran unga elever, från Kulturskolan i Arvidsjaurs kommun, framförde de tonsatta dikterna, stöttade av Norrbotten Big Band.


Mångfaldsveckan fortsätter med fler arrangemang, såväl i skolan som för allmänheten.
Se program (pdf)
Bilderna ingår i utställningen Queering Sápmi, som visas hela veckan i Medborgarhusets foajé. Utställningen är bemannad torsdag 18.00 – 19.30.

Skriv ut: