Inlandsbanan på turné med inspirationståget

2014-10-13 08:35


Peter Manner, turistansvarig i Arvidsjaur samt Anne Engberg, Kommunchef i Arjeplog.


Inlandsbanan genomför i dagarna en workshopserie med syfte att ta tillvara nya idéer och synpunkter för både gods- och passagerartrafiken längs banan.

 

Under torsdagseftermiddagen var turen kommen till Arvidsjaur och Arjeplog. Trafikverket tillhandahöll en konferensvagn som stod inne på stationsområdet i Arvidsjaur, klockan 14.00-17.00.

Saker som kom upp vara bland annat samarbetet regionalt och fördelningen nationell/internationell marknadsföring. Andra punkter var kommunikationerna till Arjeplog samt stationsmiljöerna.

Givetvis var tvärbanan Arvidsjaur-Jörn också på dagordningen. Fredag 10/10 besöks Gällivare och Jokkmokk innan det är dags att styra söderut igen.

Den över 100 mil långa Inlandsbanan AB har de 22 kommunerna längs Inlandsbanan som ägare. Dessutom har fyra kommuner i Värmland ett avtal avseende turisttrafiken. Cirka 6000 resenärer åker årligen med banan.

-För oss betyder det 1000-2.000 avstigande gäster per sommar, vilka handlar, äter och bor i Arvidsjaur och Arjeplog.

Peter Manner

  • Inlandsbanan, som har sitt huvudkontor i Östersund, säljer även paketresor i kombination med bl.a. Hurtigruten. www.inlandsbanan.se

 
Skriv ut: