Stort intresse för nya jobb

2014-10-27 15:03
Produkt mot fukt och mögel. Wolfgang och Bianca van Deuverden letar för närvarande säljledning till etablerningen av ett Nordeuropakontor i Arvidsjaurs kommun. Foto Kent Norberg.

 

BKM Mannesmann AB söker just nu personal till administraion och säljledning, för deras Nordeuropakontor - som kommer att etableras i flygplatsens lokaler.
-Det finns ett stort intresse för att söka våra utlysta jobb, säger Wolfgang van Deuverden, vd för BKM Mannesmann AB. 

 

Många som sökt bor dock i södra landsdelen. Det har till och med kommit en ansökning ifrån Bolivia. Wolfgang ser helst att dem företaget anställer bosätter sig i Arvidsjaurs kommun.


Kommunalrådet Lotta Åman hälsar Bianca och Wolfgang van Deuverden välkomna till Arvidsjaurs kommun.

Bosätta sig i kommunen och betala skatt lokalt tänker även Wolfgang och kollegan, tillika hustrun, Bianca göra.
-Vi räknar med att flytta hit till våren med vår son och registrera oss som skattebetalare. Men det är mycket att ordna med först, säger Bianca.

Sedan förra veckan är företaget svenskregistrerat.

En stor nyhet är att BKM Mannesmann AB bestämt sig för att etablera att trainee-/lärlingssystem, tillsammans med arbetsförmedlingen, i Arvidsjaur. Modellen är tysk och väl beprövad för ungdomar mellan 18-25 år:
-På så vis kan även de som inte känner för att studera vidare få en god chans att komma in på arbetsmarknaden. Detta i och med att vi efter ett års träning erbjuder personen i fråga fast arbete, på någon av våra avdelningar, säger Wolfgang.

Det rullande "lärlingssystemet" innebär att intresserade kan kliva på utbildningen löpande under året.

BKM Mannesmann AB hyr även en del av den numer oanvända flygskolehangaren. Dit flyttas verksamhet med att fylla företagets produkt på flaska. En produkt som motverkar fukt och mögel i sten och betong. Produkten består till största del av paraffinolja och några procent hemliga ingredienser.
-Förhoppningen är att fyllningsavdelningen ska sysselsätta upp till tre personer, utöver de 60-100 jobb vi har som mål efter tre år.Wolfgang lovordar flygplatsens lokaler:
-De är perfekta för oss att utveckla vår verksamhet i. Dessutom är personalen här oerhört hjälpsamma.

Kontoret kommer öppna 5 januari 2015. Totalt finns det 15 länder på säljkartan. Men till en början satsar företaget på Sverige och Storbritannien:
-Väldigt kul och bra för vår kommun med inflyttning och skapande av nya jobb, inte minst traineesystemet som kan bli en pilotmodell i Sverige, säger Stina Johansson, tillförordnad näringslivschef i Arvidsjaurs kommun. 


 

 

  • Kontakta Bianca van Deuverden om du är intresserad av att söka jobb hos BKM Mannesmann AG (AB).

Telefon: +49 4604-986 675
E-post: b.vandeuverden@bkm-mannesmann.de

-Det finns inte några språkkrav än svenska och engelska!Skriv ut: