Margareta - ny boendechef för ensamkommande

2014-09-25 11:41


Margareta Persdotter, ny boendechef för ensamkommande barn och ungdomar i Arvidsjaurs kommun. Foto Kent Norberg.

 

-Det här är första gången jag jobbar i kommunal regi, och det känns intressant att se den verksamheten inifrån!

Så säger Margareta Persdotter - Arvidsjaurs kommuns nya boendechef, för ensamkommande barn och ungdomar.

 

 

Även om Margareta inte har erfarenheter från den kommunala världen, har hon hunnit arbeta med mycket annat, i sitt fortfarande unga liv. Född och uppvuxen i Överkalix, lämnade hon orten till förmån för universitetsstudier i Luleå:

-Där tog jag en filosofie magister i sociologi och fick anställning som projektledare för Samhall, följt av kommunikationsstrateg och kompetensutvecklingschef inom samma koncern.
Den senare tjänsten innebar täta resor mellan Luleå och Stockholm.

Men om vi hoppar framåt i karriären, fram till de senaste åren, har yrkesrollen varit egen företagare med rekrytering, chefsträning och projektstöd på agendan:
-I bland har jag även hyrt ut mig själv som personalchef, berättar Margareta.

Hur känns det att flytta från Luleå till Arvidsjaur?
-Jag har ju kvar min lägenhet och är till kusten då och då. Inte minst för att jag har mina vuxna döttrar där. Men jag har blivit väl mottagen på nya jobbet och Arvidsjaur verkar vara ett fint samhälle. Dessutom är jag ju sambo med en kille från trakten, så det känns bra.

Margareta har "gjort karriär" som hon själv uttrycker det. Målsättningen nu är att finna sig till ro och hitta tillbaka till mer fritid och njuta av närheten till naturen:
-Här finns ju alla möjligheter till det runt knuten.

När det kommer till nya jobbet som boendechef, vet Margareta att hon kan leda verksamhet och få ihop ett arbetslag:
-Att arbeta med människor har varit den röda tråden genom hela mitt yrkesmässiga liv, vilket bör komma till fördel i min nya anställning.

Närmast förestående blir att ombesörja flytten av boendet "Kråkan" till "Borgargården".

Vem är Margareta Persdotter?

  1. Sambo: Nils Holmström.

  2. Bor: Hus i Arvidsjaur och lägenhet i Luleå.

  3. Intressen: Luleå hockey, basket (spelat själv), resor, vin, naturen och skidåkning ("Kul att Vittjåkk ska köras igång till våren!).

  4. Tv: "Ser inte mycket på tv alls. Umgås då heller med min familj.

  5. Musik: "Gillar blandat och mycket. Spotify är helt underbart! Döttrarna gör spellista åt morsan :-) Exempel: First Aid kit, Bob marley, Lahle, Freddy M, Håkan Hellström, The Doors, Lady G, Tina Turner med mycket mera.

  6. Mat: "Jag tycker om att laga mat. Helst då av de lyxiga råvaror som finns lokalt. Tänker då på exempelvis; ren, älg, fisk, bär och inte minst den goda getosten som görs ovanför Arjeplog. Om jag får välja menyn får det gärna bli: En läcker hängmörad ryggbiff på en spegel av en fin fet gräddig sås tillsammans med en god sallad".

  7. Tränar: "Jag försöker att röra på mig för hälsans skull. Märker ju att jag mår bättre av att promenera, gå i naturen, åka skidor eller liknande samt att äta bra mat".

  8. Säg något bra om Arvidsjaur: "Förutom att jag blivit bra mottagen och att naturen finns runt knuten, gillar jag skarpt att ni har en så pass fin flygplats - med dagliga resor till Stockholm. Hoppas att det blir ännu fler flyglinjer till andra destinationer".

Skriv ut: