Nystart för friidrott i Arvidsjaur!

2014-06-05 15:14Titta jag flyger. Clara Bergström, 9 år, visade upp sin spänst. Foto Lennart Öhman.

 

Nära nog femtio ungdomar kom 28 maj till Ringelvallen i Arvidsjaur för att börja träna friidrott. En efterlängtad nystart efter många års dvala.

 

Vädret var inbjudande försommarvarmt. Ledarna Petter Sundström och Camilla Nilsson har tagit initiativet och till en början planerat in ett tiotal träningstillfällen i sommar: Onsdagar klockan 18:00-19:00, med uppehåll i juli.

Tills vidare äger friidrottsskolan rum under IFK Arvidsjaurs skidors paraply, eftersom skidklubben är den enda föreningen i bygden som är ansluten till Svenska friidrottsförbundet.

Ledarna
Tre av ledarna: Ulrika Hallnor, Camilla Nilsson och Petter Sundström.


-Friidrotten innehåller så många grenar. Vi kan ha med alla. Höjdhopp passar vissa, kulstötning andra, sprintgrenarna vissa, under det att andra gillar långdistans, säger en entusiastisk Petter Sundström.

Friidrottsövningar på IP i Arvidsjaur.
Friidrottsövningar på IP i Arvidsjaur.

Bland övriga ledare kan nämnas Ulrika Hallnor och Per Jakobsson, den senare mest känd som hockeytränare. Per ansvarade första kvällen för gruppen 8-12 år. Många föräldrar hade mött upp och det behövs många hjälpande händer.

På bilden syns flertalet idrottsungdomar i samband med uppropet.
På bilden syns flertalet idrottsungdomar i samband med uppropet.


Läktaren.
Den yngsta gruppen, 0-6 år, samlade på läktaren med föräldrar. Ledarna Ulrika Hallnor och Petter Sundström berättade om friidrottsskolan.

-Vi hoppas att de som varit aktiva som friidrottare kommer och ger råd, säger Camilla och Petter.

Temat på första träningen var hopp. Dagen till ära hade de lyckats skaffa ny sand i den ena hoppgropen. Löparbanorna på Ringelvallen har tyvärr förfallit och den en gång digra utrustningen med hoppmadrasser, med mera, måste förnyas. Kulringen är ett minne blott.

Text och foto: Lennart Öhman.


Skriv ut: