Estonian Air trafikerar Arvidsjaur

2015-08-24 09:39

Estonian Air börjar flyta på Arvidsjaurs flygplats.
Nu kan du boka flygressor med Estonian Air. Flygstart; Gällivare-Arvidsjaur-Stockholm, startar 25 oktober.

 

Pressmeddelande från Estonian Air 2015-08-14

Från och med 25 oktorber kan man flyga från Arvidsjaurs flygplats med Estonian Air. Flygtiden till Arlanda blir 1 timme och 10 minuter!

 

Ny linje för ESTONIAN AIR

Estonian Air´s nya linje mellan Gällivare-Arvidsjaur till Stockholm/Arlanda finns nu bokningsbar på www.estonian-air.ee/en och på resebyråer. Linjen trafikeras 2 turer varje vardag och 1 tur på söndag. Under vinterns högsäsong kommer det att flygas extra turer under måndagar och fredagar.

Sträckorna är en del av Trafikverkets upphandling av Inre Norrland, men Estonian Air kommer flyga utan ersättning från staten. Flygtrafiken startar 25 oktober.


Linjen trafikeras av en CRJ900NextGen som har plats för sammanlagt 88 passagerare.

För att marknadsföra och skapa intresse för den nya linjen har Estonian Air haft ett tätt samarbete med regionerna i Gällivare och Arvidsjaur och RoosConsult.

-Vi i Region Arvidsjaur är otroligt glada, att få direktflyg till Arlanda flygplats med ett snabbt jetflyg. Estonian Air kommer att spara både tid och pengar för såväl affärs- som privatresenären, säger Ralf Lundberg, flygplatschef i Arvidsjaurs.

-Gällivare kommer att få mycket kortare flygtid med den nya operatören och vi ser fram emot ett nära samarbete med Estonian Air, säger Michael Gustavsson flygplatschef i Gällivare.

Estonian Airs flotta består av sju flygplan: fyra Embraer 170 och tre CRJ900 NEXTGen. Estonian Air sköter sitt linjenät till Stockholm, Köpenhamn, Amsterdam, Bryssel, Oslo, Moskva, München, St. Petersburg, Kiev, Vilnius och Trondheim med fem flygplan.

-Vi är övertygade om att vår satsning i Norrland kommer att ge regionerna bra kommunikationer med Stockholm och resten av Världen, och ge det regionala näringslivet en möjlighet att växa, säger Jan Palmér, CEO på Estonian Air.

För mer information:

Jan Palmer CEO, Estonian Air +46 70 858500

Sören Roos RoosConsult +46 70 306 66 59


Skriv ut: