Tysklands största damtidning genomförde "beauty shootings" i Glommers!

2015-02-05 09:59

Modemagasinet Brigitte fotograferar "beauty shooting
Tyska modemagasinet Brigitte gör "beauty shooting" på Hängengårdenområdet i Glommersträsk. Modellen hete Melina Martin, Hannover. Foto Kent Norberg.

 

"Brigitte" - Tysklands största damtidning som når omkring 3,6 miljoner läsare genomförde nyligen tre "beauty shootings" i Arvidsjaurs kommun.

 

Tomas Johansson, Glommersträsk i samspråk med Ebba Ramsay-Bokelberg, från tyska modemagasinet Brigitte. Foto Kent Norberg.
Tomas Johansson, Glommersträsk i samspråk med Ebba Ramsay-Bokelberg, från tyska modemagasinet Brigitte. Foto Kent Norberg.

-Äsch, jag blev inte så förvånad när de ringde från Tyskland och vill plåta skönhet här. Kände liksom direkt att Glommersträsk är rätta platsen, skrattar Tomas Johansson, som inte tvekade att öppna vackra Hängengården, för modeteamets fotosession.


Melina Martin, 182 cm fotomodell fr Hannover, blir stylad inför kommande fotosession. Redaktör och fotograf ser intresserat på... Foto Kent Norberg.

Upprinnelsen till att de tagit sig hela vägen från Tyskland upp till Lauker, Båtsouj och Glommersträsk, är att deras modellbokare; Ebba Ramsay-Bokelberg, har kontakter i kommunen:
-Min son är officer på Jägarbataljonen i Arvidsjaur. Han tipsade om hur vackert det är här på vintern. Så jag kollade upp er hemsida samt googlade runt för att hitta lämpliga fotomiljöer, och på den vägen är det...Smink...

Att det dessutom finns flygtrafik vintertid mellan Tyskland och Arvidsjaur underlättade beslutet att åka upp. Temet som landade var: Ebba (modellbokare), en modell, fotograf, assistent, redaktör och stylist.

Temat på beauty shootingen var "Kyla och hud":
-Vi startade med fotografering i Antesgården, Lauker och fick där bra support från Gunnel och Monika i byn. 

Nästa dag besöktes Lotta och Tom Svensson i Båtsouj. Där tog fotografen "fantastiska bilder" i samisk miljö:
-Och nu är vi här i Glommersträsk, berättade Ebba, som själv varit modell under flera år samt frilansat som modellbokare (Art Buying).
Sedan 1,5 år är har hon fast anställning i samma genre, för Brigitte - som i sin tur ägs av Europas största medieförlag: Grüner och Jahr.

Kameran inställd på "Mode
Kameran inställd på "Mode" foto... :-)

Teamet från Brigitte sa sig alla vara "begeistrade" av den miljö, och inte minst vänlighet, de upplevt under sin vecka i kommunen:
-Vi behöver ha åtta färdiga bilder per dag, som totalt sett ska fylla 32 sidor i magasinet. Det har blivit väldigt fina resultat från alla tre dagarna. Det är inte alltid det flyter på så bra som det gjort här. Från hotellet, ut i alla byarna har folk ställt upp. Det har naturligtvis bidragit till det lyckade resultatet.
-Norrland levererar! berömmer Ebba.Fotomodellen Melina Martin. Foto Kent Norberg. 

 
Kalla händer - varmt element...

-Att stå ute och frysa hör till vardagen i mitt jobb, som är lite crazy ibland, säger modellen Melina och värmer händerna på elementet i Hängengårdens bagarstuga, mellan fotosessionerna.

Melina berättar vidare att hon är 19 år och har jobbat som modell i tre år:
-Men jag har sett till att ta studenten som grund, innan jag numer satsar hårdare på modellyrket.

 

 

 

 


 

 

 

 


"Sådana här snökristaller ser man inte i Tyskland..." sa fotografen Anna Rosa som även gillade Hängengårdens timmer som bakgrund till sina bilder.

 

 

 


Gammalt timmer med vacker patina, vackra fönster och rent vitt vinterlandskap..."Det är inget som går att hitta överallt i Europa", säger modellbokaren Ebba Ramsay-Bokelberg, från tyska modemagasinet "Brigitte", som förra veckan lockade upp sina kollegor till Arvidsjaur, Lauker, Båtsouj och Glommersträsk - för så kallad "beauty shooting". Foto Kent Norberg.


Utsikt från Hängengården. Foto Kent Norberg.


Bagarstugan. Foto Kent Norberg. 


Inomhusfotografering som förmodligen blir omslagsbilden till magasinet Brigitte.


Fotografen Anna Rosa, går igenom senaste fotosessionen och väljer ut de bästa bilderna, som sedan ska bearbetas i två olika dataprogram. Är inte hon eller redaktören nöjda, fortsätter fotograferingen. Till alla är nöjda med varenda detalj... Den här gången gick allt bra! "Vi är mycket nöjda med resultaten från den här resan" sa Anna.  

EbbaMelina spås en "lysande framtid" av modellbokaren Ebba Ramsay-Bokelberg:
-Hon är jättebra, och har ett sådant där speciellt utseende med intensiva ögon. Jag tror hon kommer att bli riktigt känd!

Totalt blir det, som sagt, 32 sidor bildmaterial, från veckan i Arvidsjaurs kommun. Men vi får vänta ett bra tag på att se resultatet...
-Jo, så är det. Vi ligger ju cirka ett halvår före med produktion innan publicering. Ni lär få hålla er till tåls till november/december, säger Ebba och lovar att posta en tidning. 

 

Fakta: 
Allan Svensson, Zinath Pirzadeh, Ebbot Lundberg... Alla har de olika historier med Glommersträsk. Antingen har de spelat in film, hittat släkt eller köpt hus i byn:
-Nu har även tyska modemagasinet Brigitte hittat hit. Det är roligt att vi får visa upp våra fina miljöer, säger Tomas Johansson, stolt bybo.  Skriv ut: