BKM Scandinavia AB visade sina produkter

2015-01-30 08:00


Enrico Oppel.
Enrico Oppel, teknisk produktchef hos BKM Scandinavia AB, har under den gångna veckan utbildat personalen vid Arvidsjaurskontoret. I torsdags fick även lokal press möjligheten att veta mer om vad företaget sysslar med. Foto Kent Norberg.

 

BKM Scandinavia AB (en del i Mannesmanngruppen) är sedan 20 januari verksamma i Sverige, med Nordeuropakontor på Arvidsjaurs flygplats:
-Bara vi finner ett datum, som passar alla inblandade, kommer vi inom en snar framtid att ha en formell invigning, säger vd Wolfgang van Deuverden.  

 

Företaget bjöd dock in lokal press redan under torsdagen, för att visa lokalerna samt ge en bättre bild av deras innovativa produkter. 

 • Mannesmann HP-K Pro: Ett organiskt injektionsmaterial avsedd att motverka stigande och/eller inträngande fukt i murbruk.
  Misstänker man att det kan finnas fukt i huset, kommer företagets tekniska personal och gör en gratis analys på plats.

  -I bland kan det räcka med att det saknas ventilation. Då behöver vi inte ingripa mer. Men visar mätningarna att det handlar om stigande fukt, löser vi det genom att bygga en fuktspärr, berättar Enrico Oppel, teknisk produktchef (som under den gångna veckan utbildat personalen vid Arvidsjaurskontoret.)

  -HP-K Pro går att använda i blöta väggar med stor fuktighet, i och med att produkten tränger ut fukten, säger Enrico.

  Fuktmätningarna, från den aktuella "väggen" bearbetas vidare i ett särskilt dataprogram. En plan och mall för fuktspärren tas fram. Produkten HP-K Pro injiceras därefter via små hål och rör, som borrats in till halva väggens tjocklek. Hålen påverkar inte stabiliteten i väggen och tätas dessutom efteråt.

  Efter cirka ett halvår följs åtgärden upp med en ny mätning, för att se resultatet.

   
 • Mannesmann HP-F Pro: Produkten är ett genomskinligt fasadskydd mot slagregn och alla typer av smuts och gröna växter på murbruk, sten och klinker. Även med målade ytor.
  -Det sprayas på fasaden med ett munstycke och skyddar även mot frostskador.   Wolfgang van Deuverden visar den vätska som till stor del innehåller paraffin samt ytterligare en beståndsdel av hemlig ingrediens; av så kallade polymerer. En kemisk sammansättning som tränger ut fukt. "Paraffinet är till för att transportera vattnet".

  Enrico jämför en fuktig vägg med en fuktig tröja:
  -Fukten saboterar värmen och det går åt mer energi för att hålla sig varm. Så är det även med ett hus. Med hjälp av värmekamera kan vi kontrollera var det är blött och var värmen läcker ut genom väggarna.

   


Med hjälp av en värmekamera kan man se var värmen läcker ut, och därmed var fukten har trängt i väggarna.

 • Wolfgang berättar vidare att de förhandlar med polska staten om ett stort arbete för att rädda konsthistoriska föremål och byggnader:
  -De har mängder med monument som riskerar att vittra sönder på grund av fukt eller smuts.

 • Mannesmann HA-UW: Ett tvåkomponentsspecialharts tillverkat speciellt för tätning av skador, orsakade av tryckvatten. 
  -Produkten har extrem vidhäftningsförmåga och kan med fördel användas i kombination med ovanstående HP-K Pro. 


För att försäkra sig om att husfasaden inte längre upptar fukt monteras en mätare... Till vänster: vice vd Viola Edström, ursprungligen från Glommersträsk och Enrico Oppel, teknisk produktchef från kontoret i Tyskland samt Nyheter i Norrs reporter Malin Johansson. Foto Kent Norberg.


BKM Scandinavia AB:s vd Wolfgang van Deuverden anser att det är nära nog bortkastade pengar att i förväg dränera sin husgrund:
-Ni har kort sommar här och varför ska ni då ägna den fina tiden till att gräva sönder er trädgård?
-Vatten hittar ofta sina egna vägar in och man kan aldrig med säkerhet veta var... Och då kan en dränering vara bortkastade pengar, i och att det då måste till ytterligare åtgärder.  Är huset från grund byggt på ett riktigt sätt ska det inte kunna komma in fukt. Men skulle olyckan ske, går det som sagt att åtgärda...
-Misstänker ni fukt är ni välkomna att slå oss en signal, så kommer vi och mäter. Vi lämnar 25 års garanti på våra arbeten! understryker van Deuverden. 


Fakta om företaget:

BKM Scandinavia AB (medlem i BKM MANNESMANN AG-gruppen) producerar innovativa och unika produkter för att motverka och förebygga fukt i mineraliska murbruk.

För detta ändamål har bolaget utvecklat en egen produktlinje genom att använda produkter från BKM.Group. Vilka härstammar från egenutvecklade recept och formler, samt från uppköp av andra företags optimerade produkter. Nu erbjuds dessa unika produkter av BKM.Group för världsomfattande distribution i direkt försäljning och licensierad distribution.

(Källa: www.bkm-mannesmann.se)


 

Adress till nya kontoret:
BKM.Scandinavia AB
Arvidsjaur Flygplats
93391 Arvidsjaur
Sverige 

Kontaktperson: Maria Falk, säljchef.
Mobil: 070-367 13 06
Epost: info@bkm-mannesmann.comSkriv ut: