Kulturläger i Arvidsjaur

2015-06-10 08:45

Kulturläger i Arvidsjaur. Foto Kent Norberg.
Kulturläger i Arvidsjaur! Här är yngsta gruppen, som  lär sig grunderna i breakdance med läraren Jacob Börlin, Exiled Dance Crew. Foto Kent Norberg.
 

För fjärde året i rad arrangeras Kulturläger i Arvidsjaur, på sommarlovets första vecka. Deltar gör kulturskolans lärare och gästande instruktörer. Barn och ungdomar i skolåldern har fått anmäla sig och de som är lite äldre får även sova över.-I år har vi slöjd, breakdans, streetdans, bild, dockteater, sång och pröva-på instrument, berättar Camilla Freedman.
Kulturlägret är ett samarbete med Vuxenskolan, Eva Öhrling och Sanna Åhström från Norrbottens museum, breakdansaren Jacob Börlin, Exiled Dance Crew, dansläraren Ida Suopanki samt kulturskolan i Arvidsjaur.Övar "snurrar", inte helt enkelt...


Lågstadiegruppen verkade ha väldigt roligt under övningarna.


I veckan övar eleverna i Medborgarhusets rotunda.


Camilla säger att tanken med lägret är att barn och ungdomar ska få pröva på lite olika kulturyttringar under tre dagar: 
-Om de sedan fastnar för något särskilt finns möjligheten att fortsätta i kulturskolan till hösten.
 
Dessa unga konstnärer pysslade på Kulturlägret.

Men även på under dagar kan man lära sig mycket! Är du sugen att se vad, så är det uppvisning i kväll, onsdag, klockan 18-19.00, Medborgarhuset.

-Välkomna!
 Efter alla aktiviteter kan det smaka bra med lite lunch. "Kom får ni varmkorv med bröd!" sa barn-och ungdomskulturchef Camilla Freedman. Foto Kent Norberg.

Skriv ut: