Företagsbesök: Jannes Bil & Delar

2015-10-08 15:25"Välkomna till Jannes Bil & Delar, i Moskosel". Foto Kent Norberg.

 

Förra veckan var det invigning på Jannes Bil & Delar, i Moskosel:
-Jättekul att det satsas på företag här i byn, tyckte Sture Boman, som tillsammans med andra bybor firade händelsen med kaffe och tårta. 

 

 

Anne och Jan Wolter kommer ursprungligen från Tyskland. De har dock har bott i Sverige flera år, vara i Moskosel de senaste 8 åren.


Ann Engberg, näringslivsutvecklare, Jan och Anne Wolter i samspråk mer Sture Boman.

Jan bedrev tidigare reparationsverksamheten i hemmet. I blygsam skala. Men fler och fler kom och behövde hjälp med allt från; bilreparationer till båtmotorer och fyrhjulingar. Han kom till slut till ett vägval: Avveckla eller utveckla. För större och mer ändamålsenliga lokaler behövdes... 


Billyft, bildator med mera har köpts in till den nyöppnade bilverkstaden i Moskosel.

-Jag har ju utbildat mig till bilreparatör här i Sverige, och kände att jag ville fortsätta på den banan och utveckla verksamheten. Helst här i Moskosel, eftersom vi trivs så bra här. 

Sagt och gjort. Janne och Ann installerade en verkstad på Storstugevägen 8, i före detta taxihuset. Billyft, erforderliga verktyg och en dator för att kunna skanna bilmotorerna, införskaffats:
-Kundkretsen ökar stadigt, vilket känns roligt!


Härmed inviger vi "Jannes Bil & Delar", sa Jan och Anne och skar gemensamt upp första biten ur den särskilt utsmyckade invigningstårtan. Foto Kent Norberg.

Anne är till professionen översättare. Men har haft den verksamheten vilande sedan familjen utökats med ett barn...
-Däremot sköter jag allt pappersarbete i företaget, sa Ann och tog Jannes hand för att gemensamt skära upp första tårtbiten i invigningstårtan.


Janne och Anne bjöd på tårta, nybakat, saft och kaffe...

 


 
 


Skriv ut: