Information för invånare

Här hittar du information om hur kommunen arbetar för att hantera spridning och konsekvenser av Coronaviruset och sjukdomen covid-19. Vi uppdaterar informationen löpande.

 

Arvidsjaurs kommun har sammankallat en krisledningsgrupp som sammanträder en gång i veckan. Krisledningens uppgift är att:

  • Begränsa smittspridning
  • Förebygga social oro och utsatthet
  • Förebygga/hantera personalbortfall
  • Säkerställa transportkedjor
  • Främja lokala näringslivet och civilsamhället

 

Arvidsjaurs kommun följer utvecklingen och samverkar med andra samhällsaktörer. Vårt fokus ligger på att upprätthålla samhällsviktig verksamhet samt att vidta åtgärder för att skydda riskgrupper. 

Länets berörda myndigheter och kommuner samverkar kontinuerligt för att ha beredskap för ett eventuellt förvärrat läge och följer ansvariga myndigheters rekommendationer.

Minst en gång i veckan genomförs samverkanskonferens via gruppsamtal med Länsstyrelsen, Region Norrbotten, länets alla kommuner och övriga myndigheter.

Händelseutvecklingen påverkar många delar av samhället.

 

Ps! Klicka på knappen nedan om du vill följa kommunens krisledningsgrupps möteslogg: 

 
Inga organiserade skolavslutningsaktiviteter

2020-05-08

Det blir inga organiserade skolavslutningsaktiviteter kvällstid (arrangerade av Arvidsjaurs kommun och Arvidsjaurs församling) detta år. Anledningen är risk för smittspridning av Covid- 19.


 

Ingen återbetalning av säsongskort

2020-04-20

Många skidlanäggningar får frågor om säsongskort nu. Svenska skidanläggningars organisation skriver angående återbetalning vid driftsstopp att:
"Pandemin är en händelse utanför driftledningens kontroll som de inte kunde räkna med. Därför utgår inte återbetalning av säsongskort då det är mindre än 1/3 kvar av säsongskortets giltighetstid (förutsatt att man öppnat i januari).


 

Prästberget öppet för NIU

2020-04-17

Regeringen har beslutat om en förordningsändring som öppnar för enskilda undantag från stängning av förskolor och skolor. Skolverket tolkar dessa textförändringar i förordning 2020:115 och förklarar på sin hemsida under "Nya regler om förskolor och skolor behöver stänga på grund av coronaviruset eller covid-19" att det nu är möjligt, i mindre elevgrupper, i "delvis stängda skolor" att:

• genomföra praktiska examinationer som inte kan genomföras på distans
• undervisa mindre elevgrupper som behöver ta del av inslag i undervisningen som inte går att genomföra på distans

I de gymnasiala inriktningar som Sandbackaskolan erbjuder alpina NIU, ingår ett stort antal poäng specialidrott (700p). I den idrottsundervisningen ingår en mängd praktiska moment som kräver en viss utrustning, inte är genomförbara på distans och som är nödvändiga för betygsättning och examinering av eleverna.


Bryggan stängs för korttidsplatser

2020-04-17

Den ska istället användas som isoleringsavdelning, om det skulle inträffa att man får bekräftad smitta. Soc inrättar även ett "Covid-19-team" som får extra utbildning. Ska vara igång i mitten av nästa vecka.


Prästberget stängs för säsongen!

2020-04-09

Arvidsjaurs kommun har på torsdagen tagit ett besult om att stänga Prästberget för säsongen. För att inte belasta vården/ambulans, mer än nödvändigt vid eventuella olyckor i skidbacken.


 

Kommunhuset stänger för ej bokade besök

2020-04-02

Från och med måndag 6 april hålls kommunhuset stängt, tills vidare, för spontant besök. Vid eventuella besök ska tid bokas i förväg med vederbörande.


Beslutet motiveras med att begränsa smittspridningen av Coronaviruset.Digital handledare - senaste nytt!

2020-03-30


Kommunens digitala handledare upphör med gruppmöten och enskild handledning på kommunens bibliotek och kommer istället vara behjälplig via telefon och eventuellt hembesök.


Har du behov av digital handledning ring Emma Granström och boka tid.

Mobil: 070-301 07 35
E-post: digitalhandledare@arvidsjaur.se


 

Mötesplatsen_Källarn är stängd tillsvidare med hänsyn till Covid-19

2020-03-30


Löpande information läggs upp på Instagram (mötesplatsen_källarn). Det kommer oxå på facebook sidan (Ung i Arvidsjaur)18-Plus verksamheten

2020-03-16


18 plus verksamheten flyttas temporärt till Sandbackaskolan.Varmvattenbassängen stängs

2020-03-16


För att minska risken att bli smittad av coronavirus kommer varmvattenbassängen att vara stängd från och med 2020-03-17.

Skriv ut: