Nu är det dags att söka alpint skidgymnasium!
Nu är det dags att söka alpint skidgymnasium!

Nu är det dags att söka alpint skidgymnasium!

2020-09-24 08:32


Skidbacken ligger i centrala Arvidsjaur, fem minuter från skolan. Foto Thomas Lindberg.


Vill du fortsätta satsa på alpin skidåkning? Arvidsjaurs alpina skidgymnasium (NIU) rekryterar nu åkare till vår tredje årskull, med start hösten -21.

Arvidsjaurs alpina skidgymnasium (NIU) har sitt säte på  Sandbackaskolan, mitt i Arvidsjaur. Här kan du kombinera en elitsatsning på skidor med gymnasiestudier på något av programmen för ekonomi, samhälle eller naturvetenskap. Du har möjlighet att läsa dessa program över fyra år, för att bättre kunna satsa på din skidåkning.

Vi är igång med vår verksamhet sedan 2019. Idag har vi två årskullar på skolan. Sandbackaskolan är en liten skola med ca 200 elever. Små klasser och hög lärartäthet gör din skolgång som skidelev både effektiv och flexibel.

Skidgymnasiet ligger perfekt till för en alpin skidåkare. Vi har inte längre än fem minuter till våra träningsanläggningar, vare sig det gäller barmarks- eller skidträning. Det innebär mycket tid för träning, skola och fritid. Vi når även flertalet andra backar med maximal en timmes bilresa.

Variationen på vår barmarksträning är stor då vi har tillgång till ett rikt utbud av aktiviteter i både egna och externa lokaler. Det är helt enkelt: "#lättattvaraskidåkareijauret"!

  • Ansökningsperioden öppnar 1 oktober och stänger 1 december.
  • Ansökan sker via Svenska Skidförbundets hemsida. Mer info hittar du nedan i relaterade länkar.


Hör gärna av dig om du vill veta mer!

Thomas Lindberg, huvudtränare
070-666 99 92
thomas.lindberg@arvidsjaur.se

Vill du får bättre koll på oss så kan du titta in på våra sociala medier, se länkar nedan:

Instagram @alpinaskidgymnasiet


Skriv ut: