Arbetsförmedlingens kontor i Arvidsjaur ska återupptas igen enligt ett pressmeddelande från Arbetsförmedlingen region Nord. Arkivbild Kent Norberg.
Arbetsförmedlingens kontor i Arvidsjaur ska återupptas igen enligt ett pressmeddelande från Arbetsförmedlingen region Nord. Arkivbild Kent Norberg.

Arbetsförmedlingens kontor i Arvidsjaur öppnar igen

2020-02-12 09:55

Pressmeddelande från Arbetsförmedlingen region Nord:

Arbetsförmedlingskontoret i Arvidsjaur kommer att öppnas igen. Arbetsförmedlingens personal kommer att ha sin placering där och ta emot bokade besök.

-Det är glädjande besked! På så sätt kan de arbetslösa kan få insatser som leder till arbete, de lokala företagen får hjälp med kompetensförsörjning och den goda samverkan som funnit med kommunen fortsätta. Det torde också bli mindre resande för medarbetarna på arbetsfömedlingen vilket betyder kostnadseffektivitet och miljövinster, kommenterar kommunalrådet Sara Lundberg nyheten.

Arvidsjaur är idag ett av de lokalkontor arbetsförmedlare åker till för att träffa arbetssökande och arbetsgivare för bokade möten. Nu kommer kontoret alltså att ha fast bemannad personal igen. Kontoret kommer dock inte att kunna ta emot spontana besök.

-Det glädjer mig att vi kan öppna kontoret i Arvidsjaur igen. Det är bra för medarbetarna, arbetsgivarna och de arbetssökande som annars skulle få långa avstånd, säger Christina Storm Wiklander, chef för Arbetsförmedlingen region Nord.

-Genom det här beslutet säkerställer vi att vi kan tillgodose behoven av fysiska möten som finns på orten, säger Linda Schön Doroci, tf. verksamhetsdirektör på Arbetsförmedlingen.

Idag har Arbetsförmedlingen Personligt distansmöte (fd. Kundtjänst) personal i Arvidsjaur.


Skriv ut: