Webbdesigner Karin Jonsson, lanserade kommunens nya
Webbdesigner Karin Jonsson, lanserade kommunens nya "www.flyttatillarvidsjaur.se" hemsida under fredagen. Foto Kent Norberg.

Kommunens nya inflyttningssida lanserad!

2022-05-20 09:53

Hemvändande Karin Jonsson, är utbildad webbdesigner och har under ett års tid jobbat med att skapa en ny "Flytta hit-sida" för Arvidsjaurs kommun:
-I dag lanserar vi sidan officiellt, som baseras på den medborgarundersökning vi utförde initialt för ett år sedan, säger Karin.

I undersökningen ställdes frågorna; varför man vill bo i kommunen och varför man flyttat hit? Karin berättar att responsen varit bra. Röda tråden i svaren har handlat om: Naturen, trygghet, lugn och ro samt att livspusslet, speciellt för barnfamiljer, är betydligt enklare att lägga än i en storstad:
-Vi har baserat hemsidans innehåll och design utifrån dessa svar. Målgruppen är barnfamiljer.

Under arbetets gång har Karin, som är anställd av näringslivsenheten, erhållit hjälp med bilder, texter, artiklar och filmer:
-En hemsida är ju ett kontinuerligt arbete, men ändå har utmaningen varit att veta när jobbet är klart... Alltså när vi har tillräckligt med material och ska anse oss nog nöjda att lansera sidan.

Den dagen är kommen nu:
-Jo, jag tror att vi har ett bra underlag för att stolta kunna lansera sidan. Förhoppningen är att våra medborgare får upp ögonen och kan känna sig stolta och bli bra ambassadörer för hembygden, säger Karin.


Skriv ut: