Näringslivsstrateg, Anne Enoksson och kommunalrådet Lasse Forsgren är glada över att Arvidsjaurs kommun utsetts till
Näringslivsstrateg, Anne Enoksson och kommunalrådet Lasse Forsgren är glada över att Arvidsjaurs kommun utsetts till "Årets klättrare 2021", i Svenskt näringslivs ranking av företagsklimatet i Norrbotten. Arkivfoto: Kent Norberg.

Arvidsjaur är årets klättrare i Norrbotten!

2021-09-22 10:00

20210922
Pressmeddelande från Näringslivsenheten, Arvidsjaurs kommun


Arvidsjaurs kommun flyttar upp till plats 218 när Svenskt näringsliv rankar rikets företagsklimat 2021. Det är en förbättring med 38 positioner jämfört med 2021. Därmed blir Arvidsjaurs kommun årets klättrare i Norrbotten!

-Det är fantastiskt roligt och resultatet av ett riktigt lagarbete. Inte minst tillsammans med den lokala föreningen Företagarna, säger Anne Enoksson, Näringslivsstrateg.

Hon säger vidare att företagen är oerhört viktiga för kommunen. Det är där de ekonomiska värdena skapas och ett växande näringsliv bidrar till att öka Arvidsjaur kommuns attraktivitet och skapa framtidstro. Trots pandemin och dess utmaningar har näringslivsenheten ändå upplevt att många företag passat på att investera för framtiden. Fjolåret var också lite av ett rekordår vad gäller nystartade företag:
-Nu närmast ska regementet K4 återinvigas och vi har några lite större företag som tittar på vår kommun, som möjlig ort för etablering.

Men självklart återstår mycket jobb och vi är bara i början än:
-För oavsett resultat vill vi bidra till ännu bättre förutsättningar att driva företag i vår kommun. Det handlar om allt ifrån gott bemötande till att det ska bli lättare för företagen i kontakt med kommunen:
-Ensam kan inte göra allt men alla kan göra något.


För mer information kontakta:
Anne Enoksson, Näringslivsstrateg på Arvidsjaurs kommun, telefon: 070-300 79 37


Skriv ut: