Arvidsjaurgalans pristagare 2023!

2023-11-20 13:54

Till 2023 års kulturpristagare i Arvidsjaurs kommun utsågs Tina Harnesk!Motivering:
"Tina tilldelas årets kulturpris för sitt enastående författarskap. Hennes unika förmåga att utforska och gestalta mänskliga relationer, känslor och identitet har fångat läsarnas hjärtan och själar. Tina är mer än en författare, hon är en enastående ambassadör och förebild för att föra kultur och litteratur närmare människor. Hennes förmåga att berätta historier som går rakt in i hjärtat har berört läsare världen över - och satt Arvidsjaur på kartan!

Tina visar att det går att leva på en liten ort och ändå nå ut i världen. Tina är en värdig vinnare av årets kulturpris, och vi hyllar henne för sitt betydelsefulla bidrag till kulturen och vår kommun".

/Kultur- fritids- och närlingslivutskottet.


Årets företagare: Almgrens Åkeri AB (Glommersträsk).

Motivering: "Med mod, glädje, engagemang och ett jäklar anamma har årets företagare lyckats förvalta och skapat någonting unikt på marknaden. Man har visat prov på kreativitet och förnyelse inom just sin verksamhet och bransch. Med sitt driv och positiva sätt har denna företagare byggt ett bolag med fin lönsamhet samt stor förmåga att skapa nöjda kunder och medarbetare.

Årets Företagare är en inspirerande förebild för många andra och visar på flera sätt sitt mycket starka lokala engagemang. Vi tror att detta bara är en fantastisk början och att detta bolag kommer köra vidare i många generationer till.

Det är med stor glädje och stolthet som vi får utse Thobias Almgren ägare av Thomas Almgren Åkeri AB till Årets företagare 2023".


 

Årets butik 2023: Mimmis BoutiqueMotivering:
 "Årets butik 2023 drivs med ett strålande engagemang, kreativitet och framåtanda. Med kunden i fokus och alltid ett leende på läpparna har årets butik skapat shoppingglädje för en bred målgrupp. Butiken speglar ett sortiment som tilltalar många, en stor uppfinningsrikedom och med ett helt underbart nytänk har de dansat in i folks hjärtan runt om i landet.
Det är med stor glädje och stolthet som vi får utse Mimmis Boutique till Årets butik 2023".


Emil Sundqvist tilldelades 2023-års ungdomskulturpris med motiveringen:"Emil är en aktiv deltagare i kulturskolans projekt och produktioner, vilket skapar ringar på vattnet och fött ytterligare kulturprojekt runt om i Norrbotten. Genom projektet Community Art Lab Sweden åker nu Emil ner till Community Biennalen i Malmö som representant för Arvidsjaur och Arjeplog. 
Genom sin personliga stil och uttryckssätt inspirerar Emil andra unga att följa sin inre röst och omfamna sina egna unika kvaliteter. Autenticitet och kreativitet är värdefulla tillgångar som bör uppmuntras och hyllas.

Därför är Emil Sundqvist en värdig vinnare av 2023-års ungdomskulturpris".


Sigge Johansson tilldelas 2023-års ungdomsidrottspris med följande motivering:"Sigge har i tidig ålder varit målinriktad och fokuserat på att bli så bra som möjligt inom ishockey. Han går sista året på gymnasiet och har tagit sig till Björklöven, där han spelar i deras J20-lag. Sigge är en förebild för ungdomar i Arvidsjaur att våga satsa på sin idrott. Han har visat att det är möjligt, även om man bor utanför storstan, och trots att det kostar på att vara borta från sina vänner, syskon och familj. 

Sigge Johansson är en värdig vinnare av 2023-års ungdomsidrottspris".


 

Mathias Norberg tilldelas 2023-års ungdomledare med följande motivering:

"Mathias är en engagerad ledare som är och varit verksam som tränare för ungdomar i hockey, fotboll och innebandy. Han har generöst investerat sin tid, både vardagar och helger, för att ungdomar i Arvidsjaur ska ha möjlighet att utöva den idrott de älskar.

Mathias Norberg är en förebild och ideell kraft som gör stor skillnad. Därför är han en värdig vinnare av 2023-års ungdomsledarstipendium.


 

 

 


Moskosel Creative Park tilldelas "Inlandets konstfond 2023" med följande motivering:"Moskosel Creative Park är ett kulturcentrum i norra Sverige och en internationell mötesplats för konstutövare i dess vidaste bemärkelse. Sedan etableringen har kulturutbudet ökat i området och föreningen har med sitt engagemang visat att även kulturen har en fast plats i inlandet".

"Moskosel Creative Park är en värdig mottagare från Inlandets konstfond".


 

 

 

Rotarys ungdomsstipendium tilldelas ungdomsföretaget "Car Fix UF" med följande motivering:


"Med en tydlig approach driver dessa personer UF-företaget, samtidigt som de studerar sista året på fordonsprogrammet. De balanserar studier med arbete inom hemtjänst och månar om att utvecklas vidare. Vi är övertygade om att stipendiet kommer göra nytta där ni finns och verkar".

"Lycka till önskar vi från Arvidsjaurs Rotaryklubb!"


 

 

Årets nyföretagare 2023: Jane Wiklund "Inlandets tandklinik".


Årets näringslivsprofil: Traktor & husvagnsservice AB
Konferencieren Åsa Ivarsdotter gjorde så gott hon kunde när hon skulle intervjua vinnartrion: Tomas Andersson, Ulf Sandberg & Adam Sellbom :-)


 

 

 

 

 


Skriv ut: