Sofia Lindqvist premiäröppnade sin nya design- och interiörbutik Designiia på skyltsöndagen.
Sofia Lindqvist premiäröppnade sin nya design- och interiörbutik Designiia på skyltsöndagen. Foto Kent Norberg.

Designiia - ny interiörbutik i centrala Arvidsjaur

2019-12-05 13:20

På skyltsöndagen öppnades dörren till Designiia - en ny design- och interiörbutik, på Storgatan i Arvidsjaurs samhälle:
-Det känns spännande och väldigt kul, säger ägarinnan Sofia Lindqvist.

Öppningen har föregåtts av en del uppfräschning av lokalen. Sofia säger att egentligen hade hon inte hunnit fylla upp butiken, innan hon öppnade, men ville ändå ta tillfället i akt att visa upp verksamheten på skyltsöndagen:
-Det var mycket folk som var nyfikna och tittade in. Många av dem handlade dessutom. Mest populär blev milstelkvisten i metall, berättar Sofia.Affärsidén är att fylla butiken med fler och fler lokalproducerade saker. Så småningom tänker Sofia börja renovera möbler samt göra egna inredningsdetaljer i plåt:
-Jag gillar metaller och rustik inredning. Redan nu säljer jag en del lokalt gjorda saker, exempelvis skärbrädor och inom kort även Fru Smeds silversmycken.

-Välkommen att titta in i min butik! hälsar Sofia.

Designiia finns på sociala medier.

Sofia ska upp med mer belysning i butiken: "Rom byggdes inte på en dag, utan jag får ta saker pö om pö". Foto Kent Norberg.


Hos Designiia kan man exempelvis köpa lokalproducerade skärbrädor.

Ölöppnare i metall.


Maria Nilsson, Lärcentrum och Anne Enoksson, näringslivsstrateg uppvaktade Sofia med en blomma och berättade bland annat om den förestående kursen i digital marknadsförning: "Vi hoppas få klart med upphandling och andra administrativa saker i början av 2020, så att kursen kan startas v8" sa Anne. 

 

 


Skriv ut: