Emma - digital handledare i Arvidsjaurs kommun

2020-01-03 07:00

Allt blir mer och mer digitalt. Snart går det inte att göra något utan att man ska ha en app i mobilen. När man blir äldre kan det känna lite krångligt att så mycket ska ske med teknik:
-Det är där jag kommer in i bilden, säger Emma Granström, projektanställd som digital handledare, i Arvidsjaur.

Det handlar om ett projekt, stöttat av Statens kulturråd, för att öka den digitala deltaktigheten hos medborgarna. I första hand 1 år, men med förhoppning om förlängning.

Emma har sitt kontor i kommunbiblioteket, Medborgarhuset. Hon berättar att de brukar få många frågor av folk i gemene om allt från appar och mobiltelefonernas funktioner/inställningar - till bibliotekets egna digitala tjänster.

-Jag är ingen utbildat it-expert. Däremot har jag ett stort tekniskt intresse och vid mina olika anställningar brukar det inte sällan landa på mig när det uppstår frågetecken kring det tekniska, säger Emma som även har erfarenhet från olika serviceyrken och därför tror sig kunna passa bra i den nya rollen som digital handledare.

Vill man ha hennes handledning går det bra att ringa eller mejla. Eller varför inte besöka hennes kontor i biblioteket och boka en tid. För närvarande håller Emma på att upprätta olika kontakter med studieförbund, byastugeföreningar och servicepunkter.

Hon kommer gärna ut och handleder och pratar om källkritik och källtillit på sociala medier:
-Ta med er era egna mobiltelefoner och "paddor". Tanken är att efter vi tillsammans gått igenom funktioner med mera, så ska ni känna er betydligt med bekväma och säkra på er tekniska utrustning. 

Kontakta Emma
Telefon: 070-301 07 35
Melj: digitalhandledare@arvidsjaur.se


Skriv ut: