Stjärnteatern bjöd på
Stjärnteatern bjöd på "En otrolig resa". Foto Kent Norberg.

Stjärnteatern bjöd på "En otrolig resa"

2023-05-09 10:06

Stjärnteatern i Arvidsjaur har under två föreställningar bjudit på "En otrolig resa":
-Vi har haft totalt 200 inbetalande söndag och måndag, säger primusmotor Annika Dahlberg, Vuxenskolan.

Under hela vintern har Stjärnteaterns ensemble övat på föreställningen - som tar oss med på en resa med "testbuss" (tillika båt och flyg) runt om i vår vida värld. Från Arvidsjaur till Kina, Ryssland, Finland, testföretag i Tyskland med fler länder. För att till sist landa på Medborgarhusets tak, i Arjeplog. (Ett par i ensemblen kommer nämligen från grannkommnunen. Reds anm.)Resan ramas in med sång och musik samt ett stort mått av entusiasm och glädje!
-Vi har en härlig gemenskap, trots att vi är en brokig skara från 12 till 70 år. Alla är måna om varandra, säger Annika.

Teatersällskapet får själva komma med idéer till storyn:
-Sedan syr vi ihop föreställningen utifrån alla förslag, som inte sällan kan ändras under tidens gång...

Till hösten börjar Stjärnteatern att öva inför nästa vårföreställning -24. Och redan i nu finns förslag på vad den skulle kunna handla om. 

Annika berättar att upprinnelsen till teatern kom 2005, när Kjell Stjernholm, belönades med ett kulturpris i Arvidsjaur:
-Han fick låna lägenheten i Humlanhuset en tid för att jobba kulturellt. Han hade startat Momsteatern i Malmö och höll liknande övningar här i Arvidsjaur. I och med att han jobbade på Vuxenskolan fick vi kontakt. När han reste hem fortsatte vi med det han påbörjat. På den vägen är det, berättar Annika.

Stjärnteatern har belönats med många priser och utnämningar genom åren. Bland annat har de fått ta emot Arvidsjaurs kulturpris 2008, som delades ut av självaste Thomas Di Leva.

Namnet "Stjärnteatern" tillkom i och med att alla i ensemblen är stjärnor!
Skriv ut: