Hemtjänst - i alla väder!
Hemtjänst - i alla väder! "Vi kan ju inte ringa och säga att nä; idag kommer vi inte med din mat och medicin", säger Laila Keller och Stina Bakke. Foto Kent Norberg.

Hemtjänst - i alla väder!

2023-01-09 15:06

Snö, kyla eller hällregn - inget får stoppa hemtjänsten när de ska ut med mat och medicin till sina brukare:
-I bland kan det kännas som det är med livet som insats. Som i morse, när vi körde till Moskosel i snörök, modd och en framruta som isade igen hela tiden. Då var vi nära att köra fast, säger undersköterskan Stina Bakke.

Att jobba inom hemtjänsten i "vinterland" kan med andra ord knappast jämföras med förhållandena hos kollegorna i södra Sverige. 

Undersköterskan Laila Keller sopar av hemtjänstbilen inför nästa resa till en brukare, som väntar på sin middag och medicin. Foto Kent Norberg.


Stina jobbar i par med Laila Keller:
-Det kan kännas väldigt spännande när man vaknar på morgonen och ser att det är oplogat, men är högst medveten om att vi måste fram längs vägarna. Vädret får inte hindra oss.


Stina Bakke och Laila Keller, från Arvidsjaurs kommuns hemtjänst beger sig ut på eftermiddagsuppdrag. 

Väl framme måste de inte sällan parkera bilen på huvudvägen och plumsa sista biten fram till huset där brukaren bor.

Blött och svettigt blir det förstås?
-Jo, men jag trivs med det här jobbet. För det känns att vi gör skillnad och får uppskattning av dem vi kommer till, säger Laila.


Hemtjänsten i Arvidsjaur topp tio i Sverige!

Hemtjänstindex är en undersökning som ger en samlad bild av hemtjänstens kvalitet i en kommun. Den bygger på 71 befintliga indikatorer/nyckeltal från olika datakällor, främst från Socialstyrelsen. I kategorin "Utförande av hemtjänsten" placerade sig Arvidsjaurs kommun på en mycket hedrande 7:e placering, av totalt 290 kommuner.

I mätningen ingick: Bemötande, hänsyn, trygghet, utförandet av uppgifterna, passa tider och personalomsättning.

  • Indexberäkningarna görs av det statliga forskningsinstitutet RISE, avdelning Mäta i samhället. 

 

 


Skriv ut: