Hur man bokar tid för vaccination i Arvidsjaur
Hur man bokar tid för vaccination i Arvidsjaur

Hur man bokar tid för vaccination i Arvidsjaur

2021-02-22 08:36

Är du eller känner du någon som är över 70 år och vill veta vad som gäller kring bokning av vaccinationstid mot covid-19? Här får du svar vad som gäller i just Arvidsjaur.

I början av vecka 8 kommer alla som är 85 år och äldre få ett brev hemskickat med information om att boka sin vaccinationstid antingen via 1177.se eller via ett speciellt telefonnummer.

Vi förstår att det kan väcka frågor eftersom personer över 70 år tidigare fått information från Arvidsjaurs hälsocentral om att vi kommer kontakta er. Vi vill klargöra vad som gäller så hjälp oss att sprida informationen till alla Arvidsjaursbor som är 70 år och äldre.

Det här gäller:

  • Är du 70 år och äldre och fått hem information från Arvidsjaurs hälsocentral med uppmaning att skicka in din hälsodeklaration till oss?

  • Har du skickat in din hälsodeklaration så kommer vi kontakta dig med en vaccinationstid så snart det blir din tur.

  • Är du över 70 år men ännu inte skickat in din hälsodeklaration så behöver du inte göra det utan då bokar du din vaccinationstid via 1177.se eller via ett speciellt regionalt telefonnummer.

  • Du kan boka din tid direkt du fått brevet i din brevlåda och i brevet finns alla som du behöver veta för att boka din tid.

  • Vecka 8 kommer alla som är 85 år och äldre börja få sitt brev och sen skickas brev ut när nästa åldersgrupp erbjuds vaccin. I fas 2 tillhör alla som är 65 år och äldre och vi börjar med de äldsta först.

Skriv ut: