Johans Alltjänst är ett nystartat företag i konsultbranschen. Foto Kent Norberg.
Johans Alltjänst är ett nystartat företag i konsultbranschen. Foto Kent Norberg.

Johans Alltjänst - till förfogande!

2020-06-05 11:30

Johans Alltjänst är ett nystartat företag i konsultbranschen:
-Jag har alltid gillat att hjälpa folk och nu har jag startat firma där jag får utlopp för min energi, säger Johan Eriksson.

Han beskriver sig som en händig kille som kan det mesta - utom att skruva i motorer.

I och med att Johan jobbar som vaktchef på AJB och har jourveckor inom räddningstjänsten finns det lediga perioder på dagtid:
-Det är dessa perioder jag vill fylla med något meningsfullt, nu när det mesta redan är fixat hemma... Eftersom jag gillar att jobba med kroppen och se resultat av vad jag åstadkommit, känns det jätteroligt att jag tog steget att öppna eget.

Johans Alltjänst startade i mars, ungefär samtidigt som Corona blev känt. Men det har inte varit till någon nackdel. Tvärt om. Folk har behövt hjälp med en hel del, när de byggt, rensat förråden med mera:
-Behovet av en alltjänst finns. Mer än jag vågat hoppas på.

Firman vänder sig dock i huvudsak till redan etablerade företag som inte vill anställa, men som ändå behöver hjälp med olika uppgifter, på timtid. Det har exempelvis handlat om insatser för hemtjänsten som behövde flytthjälp, arbete för Soldathemsföreningen samt bygg- och rivningsprojekt, renoveringar med mera. 

-Jag är ju oftast ledig dagtid, mellan jourpassen och efter vaktnätter, så folk kan höra av sig till mig och få saker gjorda med kort varsel. Det är en rolig nisch jag givit mig in på eftersom den ena dagen är aldrig den andra lik. Uppgifterna varierar hela tiden och det gillar jag.

Johan kommer från Nykvarn men har många år i Arvidsjaur. Första kontakt med orten skedde som värnpliktig soldat på K4 2003. Därefter som anställd på FMVE (Försvarsmaktens Vinterenhet) i flera år. Däremellan utbildning inom räddningstjänsten samt har hjälpt vänner att starta upp e-handelsföretag.

-Men 2016 flyttade jag upp på riktigt med min familj och nu bor vi i villa på samhället, säger Johan, där vi sitter och dricker kaffe på den nya fina altanen, utanför huset på Höjdgatan.

-Med facit i handen skulle vi flyttat hit för länge sedan. Stressen och hetsen i storstadsområdena tar musten ur en. Här är det nära till det mesta och vi trivs förträffligt i Arvidsjaur. 

Vill du nå Johans Alltjänst och prata jobb?
Du hittar honom på facebook, Instagram, Snap och Google My Business.
Mejldress: firmaJA@outlook.com
Mobiltelefon: 070-469 66 40


Skriv ut: