Karin fann livskvalitet i glesbygden

2021-11-09 15:19Hej, jag bor i Sundsnäs (Kläppen), en by i södra delen av kommunen. Flyttade hit med familjen från Arvidsjaurs samhälle för snart ett år sedan och vi trivs jättebra här. Här hittar vi livskvalitet!

Ett stort intresse är fotografering. Jag gick estetiskt gymnasieprogram med bland annat foto på schemat. Det börjar visserligen vara en del år sedan, men jag har aldrig riktigt släppt fotointresset.
Dessutom älskar jag natur och friluftsliv, vilket vi har gott om i dessa trakter. Alla årstider har något speciellt, något vackert som fascinerar mig. Det är det som hållit kvar mig i Arvidsjaurs kommun.


Att åka skidor över gnistrande orörd nysnö eller se skimrande ljus som dansar mellan resliga tallar och över blöta myrar. Eller darrande spindelnät i motsol, just när daggen är på väg ur marken. Motiv saknas inte. Varför skulle man lämna det?

Har nästan alltid med mig kameran när jag är ute i naturen med familjen eller på promenader med vår hund. Plötsligt ser jag bilden och vill fånga den! Målet är att mina bilder ska kännas som en fin tavla man kan njuta och glädjas av, och som i bästa fall kan väcka intresse och locka till inflyttning.

Det är knappast en tillfällighet att fler och fler väljer att lämna stökiga storstadsområden till förmån för glesbygden och en helt annan livskvalitet.

Hälsningar Karin Betsvall


Skriv ut: