Totalt 66 barn har under veckan deltagit i Kulia. Här skymtar barn från
Totalt 66 barn har under veckan deltagit i Kulia, ett läger för låg- och mellanstadieungdomar, med en mix av fotboll, lek och musik. Här skymtar barn från "lågstadiegruppen". Foto Kent Norberg. (Avståndsbild på grund av GDPR-regler.)

Kul på Kulia!

2021-06-24 11:33

Totalt 66 barn har under veckan deltagit i Arvidsjaurs församlings och IFKA:s aktiviteter i det som de kallar för "Kulia":
-Det är en mix av fotbollsskola, lek och musik samt inslag av diskussioner om samhällsengagemang och liknande, säger Carina Högberg, församlingen.

Carina har i flera år hållit i sommaraktiviteter för unga, även i Moskosel och Glommersträsk. I år i samarbete med IFKA fotboll och en rad olika sponsorer. Ingen nämnd, ingen glömd. Arrangemanget har pågått under vecka 25 och bestått av lågstadie- och mellanstadieungdomar, plus en handfull ungdomsledare.


Undomsledare i Kulia från vänster: Nova Isaksson, Arvid Lidén, Arvid Westerberg, Gustav Eliasson, Elsa Eliasson och Oskar Westerberg. Foto Kent Norberg.

Båda "carinorna" blev lite förvånade över att så pass många barn anmält sig, och inte ens brytt sig om att stanna hemma när det regnat ordentligt. De tror det kan bero på coronapandemin:
-Barnen är jättesugna på aktiviteter efter en vinter med coronarestriktioner och mer stillasittande än vanligtvis, säger Carina och får medhåll av Karina.  

Ungdomsledarna mmm
Ungdomsledarna Oskar och Arvid tycker att det varit en rolig vecka med duktiga barn: "Kul med aktiviteter som många kan delta i" säger de. Foto Kent Norberg.

Dagen före midsommarafton var det dags för lite avslutningskuligheter:
-Vi ska äta glass och grilla hamburgare tillsammans, och vem vet kanske blir det lite vattenkrig? säger de avslutningsvis.


Skriv ut: